ΗΠΑ: Η ρεμδεσιβίρη εγκρίνεται ως φάρμακο κατά του κορονοϊού

Η ρεμδεσιβίρη (remdesivir) έχει χρησιμοποιηθεί και κατά του Έμπολα

ΗΠΑ: Η ρεμδεσιβίρη εγκρίνεται ως φάρμακο κατά του κορονοϊού

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας η Αμερικανική Ομοσπονδία Φαρμάκων αναμένεται να εγκρίνει την επείγουσα χρήση του αντιικού φαρμάκου remdesivir (ρεμδεσιβίρη ) για τους ασθενείς του κορονοϊού.

Φέρεται το συγκεκριμένο φάρμακο να συμβάλλει στην ταχύτερη ανάρρωση από τον ιό. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δυο κλινικών δομών είναι ενθαρρυντικά καθώς μετά τη λήψη του οι ασθενείς που είναι σε υποβοηθούμενη αναπνοή παίρνουν εξιτήριο μέσα σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τους New York Times.

Επιπλέον, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος δρ. Άντονι Φάουτσι θεώρησε πολύ αισιόδοξα τα αποτελέσματα άλλης έρευνας από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του οποίου η δοκιμή είναι ανεξάρτητη από αυτήν της Καλιφορνέζικης Gilead.

Λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αν και ο δρ. Φάουτσι είπε ότι το 8% των ασθενών που λαμβάνουν ρεμδεσιβίρη πέθαναν σε σύγκριση με το 11% των ασθενών που έπαιρναν φάρμακα της κατηγορίας placebo.

Ωστόσο, είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για το πότε η Αμερικανική Ομοσπονδία Τροφίμων μπορεί να εγκρίνει το φάρμακο. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα εγκριθεί φάρμακο από την FDA μετά τη χλωροκίνη και την υδροξιχλωροκίνη, φάρμακα που προορίζονται για τη μάχη κατά της μαλάριας.

Η ρεμδεσιβίρη θεωρείται από τις κορυφαίες επιλογές που έχουν δοκιμαστεί για τη θεραπεία του κορονοϊού αν και έγγραφα που ΠΟΥ που διέρρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα επισημαίνουν ότι το φάρμακο αυτό απέτυχε να βοηθήσει ασθενείς σε μία κλινική δοκιμή που συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα.

Η Gilead υποστήριξε ότι αυτά τα στοιχεία ήταν ένας εσφαλμένος χαρακτηρισμός των αποτελεσμάτων και σήμερα τόνισε ότι η έρευνα παρήγαγε θετικά στοιχεία για τη θεραπεία των ασθενών κορονοϊού.

Πηγή: Daily Mail

 

Αρχική Σελίδα

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 421 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: