Το αποτέλεσμα της συστηματικής αποσάθρωσης της Δημόσιας Υγείας στη Βρετανίας

Ξετυλίγει το κουβάρι των κυβερνητικών πολιτικών που οδήγησαν τη Βρετανία να γίνει έρμαιο της πανδημίας

Το αποτέλεσμα της συστηματικής αποσάθρωσης της δημόσιας Υγείας στη Βρετανίας

Εκτενές ρεπορτάζ της Βρετανικής εφημερίδας Guardiaξεκινά με την επισήμανση πως κάθε Πέμπτη στις 8 μ.μ., εκατομμύρια Βρετανοί άνοιγαν τις εξώπορτες ή στέκονταν στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουν το NHS.

Το τελετουργικό ήταν μια εβδομαδιαία έκφραση ευγνωμοσύνης στους ιατρούς και εθνικής υπερηφάνειας για την κρατική υπηρεσία υγείας.

Όμως η συνέχεια του ρεπορτάζ δεν είναι καθόλου πανηγυρική, καθώς ξετυλίγει το κουβάρι των κυβερνητικών πολιτικών που οδήγησαν τη Βρετανία να γίνει έρμαιο της πανδημίας. Η σημερινή τραγική κατάσταση, σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα, είναι αποτέλεσμα της συστηματικής αποσάθρωσης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας της Βρετανίας, την οποία δρομολόγησαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις των Συντηρητικών, με την αδιαμφισβήτητη «συνδρομή» και κυβερνήσεων των Εργατικών.

Ενδεικτικά:

-Έχουν «χαθεί» από τα νοσοκομεία της Αγγλίας περί τις 32.000 κλίνες σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο της δεκαετίας, με μερικά εξ αυτών στη διάρκεια διακυβέρνησης των Εργατικών.

-To Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνει την 24η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στον κατάλογο για την αναλογίας κλινών εντατικής θεραπείας ανά κάτοικο με μόλις 6,6 για 100.000 άτομο. Η Γερμανία έχει την πρωτιά με 29,2 ανά 100.000 άτομα.

-Οι Εργατικοί έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Το πρόγραμμα ανέγερσης νέων νοσοκομείων με ιδιωτικό κεφάλαια οδήγησε στο κλείσιμο άλλων νοσοκομειακών μονάδων και υπηρεσιών υγείας και τη συρρίκνωση του αριθμού των κλινών.

-Το ποσό των ετήσιων κυβερνητικών επιχορηγήσεων για τη δημόσια υγεία, το οποίο αγγίζει σήμερα τα 3,2 δις λίρες (3,5 δις ευρώ) έχει υποστεί περικοπές 850 εκατομμυρίων λιρών (949 εκατομμυρίων ευρώ), σε πραγματικούς όρους, από την περίοδο 2015-2016.

ΠΗΓΗ

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 280 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: