Κραυγή αγωνίας από την διευθύντρια της ΜΕΘ ΠΓΝ Πατρών, Φωτεινή Φλίγκου: Γιατί δεν προκηρύσσουν θέσεις εντατικολόγων;

Ξεσπά η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο ΠΓΝ Πατρών

Κραυγή αγωνίας από την διευθύντρια της ΜΕΘ στο Ρίο, Φωτεινή Φλίγκου: Γιατί δεν προκηρύσσουν θέσεις εντατικολόγων;

 

 

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης για τους χειρισμούς του Υπουργείου Υγείας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας από την, αναπληρώτρια καθηγήτρια και διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο ΠΓΝ Πατρών, Φωτεινή Φλίγκου, μετά την ανακοίνωση του προγραμματισμού των προσλήψεων γιατρών από το Υπουργείο Υγείας.

Η Φωτεινή Φλίγκου είναι από την πρώτη ώρα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και σε δήλωσή της που έστειλε στο thebest.gr, ξεσπά για το γεγονός ότι το Υπουργείο αφήνει χωρίς εντατικολόγους γιατρούς τη ΜΕΘ του ΠΓΝ Πατρών, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς του κορωνοϊού για όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

Ένα ξέσπασμα που έρχεται την ώρα που οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν, σε όλους τους τόνους, ότι το δεύτερο κύμα έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται προ των πυλών.

Η κυρία Φλίγκου στην επιστολή, επισυνάπτει πίνακα με τις προσλήψεις γιατρών που προγραμματίζονται για το ΠΓΝ Πατρών και αναφέρει τα εξής:

Αυτός είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου Υγείας για το ΠΓΝ Πατρών, νοσοκομείο αναφοράς για τον SARS- CoV-2.

Αυτός είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου Υγείας  για την μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών – με 13 ενεργά κρεβάτια, πληρότητα που ξεπερνά το 150%, 6 κρεβάτια COVID ΜΕΘ και συμπαρακολούθηση πλέον των 4ων κλινών στη μονάδα αρνητικής πίεσης, καθώς και αντιμετώπιση όλων των βαρέως πασχόντων ασθενών  όλου του νοσοκομείου.

 

Ο προγραμματισμός των προσλήψεων στο νοσοκομείο του Ρίου
 
 
Ας μας απαντήσει το υπουργείο υγείας και η 6η ΥΠΕ:
– Γιατί δεν προκηρύσσονται οι δυο οργανικές θέσεις εντατικολόγων;

*Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη, προ τριμήνου, προκήρυξη ιατρών ΕΣΥ, τη μία μέρα αναρτήθηκαν και την επόμενη, με ορθή επανάληψη, αποσύρθηκαν από τον πίνακα.

– Οι δύο θέσεις που προκηρύσσονται για τη νέα καρδιοχειρουργική μονάδα είναι νέες θέσεις ή οι οργανικές θέσεις της γενικής ΜΕΘ;

– Πως προγραμματίζεται η λειτουργία 17 κλινών (4ων νέων) +6 COVID ΜΕΘ, με 8 ιατρούς ΕΣΥ εκ των οποίων 1 προς συνταξιοδότηση;

Έχω ενημερώσει με πολλαπλά έγγραφα, τόσο την ΥΠΕ όσο και το Υπ. Υγείας, για την άμεση ανάγκη στελέχωσης της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς επίσης και για  την αναγκαστική μείωση κλινών ΜΕΘ, όταν ο απαιτούμενος αριθμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν επαρκεί για την βέλτιστη αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων ασθενών.

Ας σταματήσουν τα χειροκροτήματα και ας στελεχωθούν άμεσα οι ΜΕΘ με μόνιμο προσωπικό, ενόψει και του δεύτερου κύματος νοσούντων που μάλλον έχει αρχίσει…

*Να σημειωθεί ότι είμαι αρωγός σε κάθε ανάπτυξη νέων μονάδων, όχι όμως σε βάρος άλλων!»

 
 

 

 

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 488 access attempts in the last 7 days.