Βελτίωση παρουσίασε 1 στους 3 ασθενείς Covid-19 με τη χορήγηση ρεμδεσιβίρης

Χρειάζεται να γίνουν σχολαστικές κλινικές δοκιμές για να επιβεβαιωθεί το όφελος
Βελτίωση παρουσίασε 1 στους 3 ασθενείς με τη χορήγηση ρεμδεσιβίρης

Βελτίωση παρουσίασε 1 στους 3 ασθενείς με τη χορήγηση ρεμδεσιβίρης

 

Βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας ενός στους τρεις Νοτιοκορεάτες που νοσούν σοβαρά από Covid-19 με τη χορήγηση ρεμδεσιβίρης, ενός αντιικού φαρμάκου της Gilead Sciences Inc, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας.

Ωστόσο οι ίδιοι επισήμαναν ότι χρειάζεται να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί αν η βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους αποδίδεται στη φαρμακευτική αυτή ουσία ή άλλους παράγοντες, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών και άλλες θεραπείες.

Η ρεμδεσιβίρη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην μάχη κατά της Covid-19, αφότου η ενδοφλέβια χορήγηση του φαρμάκου αυτού συνέβαλε στη συντόμευση του χρόνου ανάρρωσης ασθενών που νοσηλεύονταν σε κλινική δοκιμή που έγινε στις ΗΠΑ.

Ορισμένες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας προσέθεσαν το φάρμακο αυτό στον κατάλογο για τη θεραπεία της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, για την πρόληψη της οποίας δεν έχει βρεθεί κάποιο εγκεκριμένο εμβόλιο μέχρι σήμερα.

Στην πιο πρόσφατη ενημέρωση για το φάρμακο αυτό την Παρασκευή, η Gilead επισήμανε ότι ανάλυση έδειξε πως η ρεμδεσιβίρη βοήθησε να μειωθεί ο κίνδυνος θανάτου για αυτούς που νοσούν σοβαρά από Covid-19, αλλά προειδοποίησε ότι χρειάζεται να γίνουν σχολαστικές κλινικές δοκιμές για να επιβεβαιωθεί το όφελος από τη χορήγηση ρεμδεσιβίρης.

Τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου (KCDC) ανακοίνωσαν το Σάββατο τα αποτελέσματα από τη χορήγηση ρεμδεσιβίρης σε μια πρώτη ομάδα 27 ασθενών σε διάφορα νοσοκομεία.

Οι 9 από τους ασθενείς αυτούς παρουσίασαν βελτίωση της κατάστασής τους, σε 15 δεν παρουσιάστηκε καμία αλλαγή, ενώ η κατάσταση 3 από αυτούς επιδεινώθηκε, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του KCDC Κβον Τζουν-γουκ.

Το αποτέλεσμα αυτό θα πρέπει να συγκριθεί τώρα με ομάδα ελέγχου και χρειάζεται να γίνει περισσότερη ανάλυση για να εξαχθούν συμπεράσματα για το όφελος από τη χορήγηση ρεμντεσιβίρης, πρόσθεσε ο Κβον.

Τον Ιούνιο, η Νότια Κορέα ζήτησε από την Gilead την προμήθεια επαρκούς ποσότητας του φαρμάκου της για τη θεραπεία περισσότερων από 5.000 ασθενών με Covid-19, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας για ένα πιθανό δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Η Νότια Κορέα προσπαθεί να αντιμετωπίσει μικρές αλλά επίμονες εστίες του νέου κορονοϊού. Χθες Κυριακή αναφέρθηκαν 62 νέα κρούσματα SARS-CoV-2, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε 13.479. Οι θάνατοι από την Covid-19 στη Νότια Κορέα ανέρχονται συνολικά σε 289.

 

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 638 access attempts in the last 7 days.