Κορωνοϊός: Μάζεψαν πάνω από 400 πτώματα από δρόμους και σπίτια σε πέντε μέρες

Δεν χωρά ανθρώπου νους το δράμα που προκαλεί ο κορωνοϊός στη Βολιβία
Κορωνοϊός: Μάζεψαν πάνω από 400 πτώματα από δρόμους και σπίτια σε πέντε μέρες

SENSITIVE MATERIAL. THIS IMAGE MAY OFFEND OR DISTURB A worker from the Forensic Research Institute (IDIF), dressed in personal protective equipment (PPE), takes a sample from a dead man, amid the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19), in Cochabamba, Bolivia July 6, 2020. REUTERS/Danilo Balderrama

Δεν χωρά ανθρώπου νους το δράμα που προκαλεί ο κορωνοϊός στη Βολιβία. Μέσα σε πέντε μέρες οι αρχές έχουν περισυνελλέξει περισσότερα από 400 πτώματα, από δρόμους και σπίτια.

Το 85% των νεκρών αυτών είναι θύματα της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός και θερίζει και τη Βολιβία.

Ανάμεσα στις 15 και 20 Ιουλίου, στελέχη της υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος (FELCC) μάζεψαν 191 πτώματα στην Κοτσαμπάμπα (κεντρικά), 141 στην πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Πας και 68 στη Σάντα Κρους, περιφέρεια στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν οι μισές από τις 61.000 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2.  

Άλλα 11 πτώματα εντοπίστηκαν στην Ποτοσί (νοτιοδυτικά) και 9 στην Τσουκισάκα (νοτιοανατολικά). Περίπου το 85% των ανθρώπων αυτών είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ή είχαν συμπτώματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης Ιβάν Ρόχας.

Οι υγειονομικές αρχές τονίζουν πως η πανδημία του κορωνοϊού επιταχύνεται στη Λα Πας και στην Κοτσαμπάμπα.

Ο Ισημερινός, που γειτονεύει με τη Βολιβία, είχε βιώσει ανάλογες καταστάσεις την άνοιξη, όταν οι αρχές, που αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν μπροστά στην κορύφωση της πανδημίας, αναγκάστηκαν να στείλουν την αστυνομία και τον στρατό για να απομακρυνθούν τα πτώματα από τους δρόμους και τα σπίτια στη Γουαγιακίλ (δυτικά), μεγάλο λιμάνι και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Επισήμως, στη Βολιβία των 11 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί πάνω από 2.200 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 351 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: