Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. σελίδα που προτρέπει τα παιδιά να μην φορούν μάσκες

Η δικογραφία μετά την έρευνα θα σταλεί στις δικαστικές Αρχές

Έρευνα ξεκίνησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις σελίδες στα social media και ειδικότερα στο Facebook, όπου προτρέπονται οι γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους, κάτι που θα γίνει υποχρεωτικό για τους μαθητές στη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία.

Η δικογραφία μετά την έρευνα θα σταλεί στις δικαστικές Αρχές και στη συνέχεια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εντοπίσει και θα φέρει προ των ευθυνών τους, τους διαχειριστές αυτών των σελίδων.

Σημειώνεται, πως από την Τετάρτη, 19 Αυγούστου, ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις γονέων μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου και με υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ομάδες, όπως μια συγκεκριμένη στο Facebook, που ήδη φιλοξενεί περισσότερα από 16.000 μέλη και έχει τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» και φωτογραφία ένα παιδί με μάσκα, όπου αναγράφεται «I can’t breathe», όπως η φράση που έλεγε ο George Floyd στους αστυνομικούς που τον δολοφόνησαν.

«Καλησπέρα στην ομάδα. Έλεγα πως δεν θα στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο αν γίνει υποχρεωτική η μάσκα. Αλλά το ξανασκέφτηκα. Αυτό θέλουν. Θέλουν να έχουν όλα τα πειθαρχημένα παιδιά μαντρωμένα και τους γονείς τους φακελομένους,

Όχι … δεν θα σας κάνω το χατήρι. θα στείλω το παιδί μου ΧΩΡΙΣ μάσκα στο σχολείο, και θα του τάξω μία σοκολάτα για κάθε μάσκα παιδιού που θα μου φέρνει στο σπίτι!!!!», γράφει ένας χρήστης.

 
 
 

Ορισμένοι γονείς κυκλοφορούν ακόμα και υπεύθυνες δηλώσεις που θα ζητήσουν, λένε, να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί, ώστε να αναλαμβάνουν πλήρως την ποινική ευθύνη σε περίπτωση που προκληθεί λόγω της μάσκας σε κάποιον μαθητή οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, όπως δύσπνοια, κνησμό, τάση προς εμετό, ζαλάδα, ρινική συμφόρηση, κεφαλαλγία, ημικρανία, απώλεια αίσθησης και ισορροπίας…

Βίντεο: Δείτε στο 31:00
 

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου, θα λυθούν οι απορίες γονέων και μαθητών, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και ουσιαστικά θα δοθούν διευκρινίσεις για το πώς θα λειτουργήσει η εκπαίδευση στη χώρα μας εν μέσω κορωνοϊού. Οπως όλα δείχνουν, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα ανακοινώσει στις 24 Αυγούστου τι θα ισχύει στα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι.

Προηγήθηκαν δύο πολύ κρίσιμες τηλεδιασκέψεις της υπουργού Παιδείας με λοιμωξιολόγους και ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι έδωσαν ουσιαστικά τις… γραμμές λειτουργίας των σχολείων. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι τα εξής:

-Έναρξη 7 Σεπτεμβρίου

-Γεμάτες τάξεις

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

-Διαφορετικά διαλείμματα

-Καθαρισμός σχολείων και κατά τη διάρκειας της ημέρας

-Αντισηπτικά σε κάθε τάξη

-Ειδικό πλαίσιο για τις δικαιολογημένες απουσίες σε περίπτωση που νοσήσει μαθητής

-Τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κρούσματος

 


ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 723 access attempts in the last 7 days.