Ποιοι ασθενείς θα νοσήσουν επτά φορές πιο σοβαρά από κορωνοϊό

Η εξέταση που το αποκαλύπτει
Ποιοι ασθενείς θα νοσήσουν επτά φορές πιο σοβαρά από κορωνοϊό

Ποιοι ασθενείς θα νοσήσουν επτά φορές πιο σοβαρά από κορωνοϊό

Ένα τεστ αίματος κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο που δείχνει την παρουσία ή απουσία του SARS-CoV-2 στον οργανισμό του ασθενούς μπορεί να εντοπίσει όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής COVID-19.

Αντίστοιχα, οι ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο χωρίς να έχουν τον ιό στο αίμα τους έχουν αρκετές πιθανότητες ταχείας ανάρρωσης, σύμφωνα με τους ερευνητές από το Ινστιτούτο Karolinska και το Νοσοκομείο Danderyd που δημοσιεύθηκε στο Clinical Infectious Diseases.

Τα δείγματα αίματος ελήφθησαν από ασθενείς με επιβεβαιωμένη λοίμωξη COVID-19 εντός τριών ημερών από την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο της Σουηδίας. Τα άτομα με μετρήσιμα επίπεδα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στο αίμα τους είχαν επταπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα και οκταπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε 28 ημέρες.

«Αυτό το άμεσα διαθέσιμο τεστ μας επιτρέπει να εντοπίσουμε τις ομάδες ασθενών με υψηλό ή χαμηλό κίνδυνο σοβαρής COVID-19, πράγμα που μας δίνει τη δυνατότητα να καθοδηγήσουμε καλύτερα τη θεραπεία και την παρακολούθηση αυτών των ασθενών», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Karl Hagman.

Οι ερευνητές ανέλυσαν την παρουσία του RNA του ιού στο αίμα χρησιμοποιώντας την κλασική τεχνική PCR σε δείγματα 167 ασθενών, εκ των οποίων οι 61 είχαν μετρήσιμα επίπεδα του ιού στο αίμα τους και οι 15 από αυτούς (25%) πέθαναν εντός 28 ημερών από τη λήψη του δείγματος αίματος.

Αυτό μπορεί να συγκριθεί με τρεις θανάτους (3%) στους 106 ασθενείς που δεν είχαν μετρήσιμα επίπεδα του ιού στο αίμα τους. Η παρουσία του ιού στο αίμα αυξανόταν με την ηλικία και ήταν πολύ συχνότερη σε ασθενείς άνω των 60 ετών.

 

ΠΗΓΗ


Karl Hagman, M.D, Magnus Hedenstierna, M.D., Ph.D, Patrik Gille-Johnson, M.D., Ph.D, Berit Hammas, M.D, Malin Grabbe, Ph.D …
Clinical Infectious Diseases,Published: 28 August 2020,  ciaa1285, https://doi.org/10.1093/cid/ciaa1285

 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 638 access attempts in the last 7 days.