Πάτρα: Έσβησε στα 79 του, ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Ιωάννης Βαράκης

Ήταν ο πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών – Με συγκίνηση τον αποχαιρετούν οι συνεργάτες του
Έσβησε στα 79 του, ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Ιωάννης Βαράκης

Έσβησε στα 79 του, ο Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Ιωάννης Βαράκης. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

 

Με ιδιαίτερη θλίψη και βαθιά οδύνη το Εργαστήριο Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοίνωσε και γνωστοποίησε προς την πανεπιστημιακή, νοσοκομειακή και ιατρική κοινότητα της Πάτρας τον θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή Ιατρικής Ιωάννη Βαράκη σε ηλικία 79 ετών.

Ο εκλιπών ήταν ιατρός παθολογοανατόμος με λαμπρή σταδιοδρομία στις ΗΠΑ. Το 1980 εξελέγη Καθηγητής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας και υπηρέτησε από τις θέσεις αυτές το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο επί 28 συναπτά έτη.

Ο εκλιπών διετέλεσε Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής για αρκετές περιόδους, όπως επίσης και πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ανήκε στην γενιά των καθηγητών που οργάνωσαν, ανέπτυξαν και καθιέρωσαν το Τμήμα Ιατρικής και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ως δύο εκ των κορυφαίων ιδρυμάτων της χώρας.

Ο μεγαλύτερος του τίτλος ωστόσο ήταν αυτός του κορυφαίου πανεπιστημιακού δασκάλου για χιλιάδες ιατρούς της πόλης μας και της χώρας. Το υψηλό ακαδημαϊκό του ήθος, το αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς στους φοιτητές και συνεργάτες του, η γενναιοδωρία του πνεύματος και της ψυχής του και το χαμόγελό του θα μας συντροφεύουν για πάντα, αναφέρουν σε συλλυπητήριο μήνυμα τους, οι συνεργάτες του, οι οποίοι και εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην προσφιλή σύζυγό του Αθηνά, στις αγαπημένες του κόρες Λίλλυ και Άντζυ, στους γαμπρούς και τα εγγόνια του.

«Σε αποχαιρετούμε ως έναν εκ των αρίστων. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας δάσκαλε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», αναφέρουν οι συνεργάτες του.

ΣΣ: Απ’ όλα τα παραπάνω αληθινά θετικά σχόλια θα κρατήσω το εξής, “το υψηλό ακαδημαϊκό του ΗΘΟΣ”. Ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος ο οποίος δίδασκε δια του παραδείγματος το ήθος που όφειλε να διδάσκει. Ένας άνθρωπος με αρχές που τις τηρούσε ακόμα και υπό “πιέσεις” χωρίς να ενδίδει ή να συμβιβάζεται. Ένας άνθρωπος που τίμησε πραγματικά την όποια θεσμική θέση ανέλαβε. Από τους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Πατρών που υπήρξαν αληθινοί μέντορες, με ήθος, αντίληψη του δικαίου και ταπεινότητα. Καλό ταξίδι Δάσκαλε…

Κ.Γ.


ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 351 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: