Υπουργική Απόφαση – Διορισμοί ιατρών σε ανύπαρκτο τμήμα

Ενώ τα νοσοκομεία είναι σε απόγνωση λόγω υποστελέχωσης το “Επιτελικό Κράτος” διορίζει γιατρούς σε ανύπαρκτα τμήματα

 

Εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση προκαλεί η δημοσιοποίηση στον ιστότοπο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (6η ΥΠε) ο διορισμός των δύο γιατρών που υπήρχαν στη λίστα επικουρικών… σε ανύπαρκτο τμήμα!  

Προφανώς αυτό δεν έχει να κάνει με προσωπικές ενστάσεις για τους συναδέλφους οι οποίοι καλώς ευελπιστούν για μια θέση επικουρικού σε κάποιο από τα νοσοκομεία που διαθέτουν την υποδομή για να αξιοποιηθούν οι δυο αυτοί γιατροί και ευτύχημα θα ήταν αν είχαν διοριστεί σε κάποιο από τα τρία νοσοκομεία της 6ης ΥΠε που διαθέτουν τα απαραίτητα τμήματα για να ασκήσουν οι γιατροί την ειδικότητά τους.

Το πρόβλημα όμως είναι αλλού… και διαπιστώνεται από την λίστα των επικουρικών που υπήρχε και αυτομάτως δημιουργείται το ερώτημα: Σε ποιο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής αφού ο Νομός Ηλείας δεν διαθέτει τέτοιο τμήμα?

Σε ποιο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής αφού ο Νομός Ηλείας δεν διαθέτει τέτοιο τμήμα?

Σε ποιο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής αφού ο Νομός Ηλείας δεν διαθέτει τέτοιο τμήμα?

 

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι σε κανένα από τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού Ηλείας δεν διαθέτει τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής θεωρώντας ότι ο/η αιτών/αιτούσα μάλλον δεν το γνώριζε κι απλώς δήλωσε τους δύο νομούς προτίμησης όπως προβλέπεται.

Είναι τουλάχιστον ανήκουστο ωστόσο να καταθέτει κάποιος προτίμηση για κάποιον νομό όπου δεν υπάρχει τμήμα της ειδικότητάς του… όλοι οι πυρηνικοί ιατροί γνωρίζουμε που υπάρχουν πιθανές θέσεις εργασίας σε δημόσια νοσοκομεία.

Άλλωστε είθισται να επισκέπτεται ο κάθε ενδιαφερόμενος το τμήμα, κλινική ή εργαστήριο για το οποίο σκοπεύει να καταθέσει αίτηση προκειμένου να διαμορφώσει προσωπική άποψη για το τμήμα, τις συνθήκες εργασίας κτλ.

Και τότε δημοσιοποιείται η  η υπ’ αριθμ. πρωτ. Γ4α/Γ.Π.45353/10.09.2020 Υπουργική Απόφαση (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΘΕΣΕΩΝ-ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ-ΙΑΤΡΩΝ-16.09.2020)

Βάσει της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης το Γ.Ν. Αμαλιάδας αποκτά δύο Πυρηνικούς Ιατρούς ενώ δεν διαθέτει καν τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής! 

Βάσει της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης το Γ.Ν. Αμαλιάδας αποκτά δύο Πυρηνικούς Ιατρούς ενώ δεν διαθέτει καν τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής! 

Βάσει της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης το Γ.Ν. Αμαλιάδας αποκτά δύο Πυρηνικούς Ιατρούς ενώ δεν διαθέτει καν τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής! 

Τα ερωτήματα

Εύλογα τα ερωτήματα που δημιουργούνται για τα παραπάνω… ας τα δούμε ένα – ένα:

  1. Πως γίνεται αποδεκτή μια αίτηση για επικουρικό γιατρό σε νομό που δεν διαθέτει (ούτε ένα) τμήμα της συγκεκριμένης ειδικότητας?
  2. Στο Γ.Ν. Αμαλιάδας υπάρχει τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στον οργανισμό (οργανόγραμμα) του ιδρύματος?
  3. Αν είναι να δημιουργηθεί τέτοιο τμήμα, δεν θα έπρεπε πρώτα να συσταθεί και να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας (και κόστους) και μετά να διοριστούν ο γιατροί?
  4. Αν πρόκειται όντως για σύσταση νέου τμήματος, λογικά ένα νεοσύστατο τμήμα δεν θα πρέπει να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ κι όχι με επικουρικούς?
  5. Αν αυτή η Υπουργική Απόφαση στοχεύει να εξασφαλίσει δύο γιατρούς αυτής της ειδικότητας με σκοπό να τους αποσπάσει/μετακινήσει για την ενίσχυση υπαρχόντων τμημάτων Πυρηνικής Ιατρικής σε άλλους νομούς της 6ης ΥΠε δεν θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι διευθυντές αυτών των τμημάτων ή έστω να έχουν ζητήσει συμπληρωματικούς γιατρούς για τα τμήματά τους?
  6. Το αίτημα για δύο επικουρικούς Πυρηνικούς Ιατρούς στο Γ.Ν. Αμαλιάδας το αιτήθηκε από την 6η ΥΠε το Δ.Σ. ή ο Διοικητής του ιδρύματος?
  7. Είναι δυνατόν η 6η ΥΠε να συμφώνησε και να διαβίβασε ένα τέτοιο αίτημα στο Υπουργείο Υγείας και να συμφωνεί με αυτή την Υπουργική Απόφαση?

Προφανώς κάποιο λάθος θα έχει συμβεί και μάλλον θα διορθωθεί άμεσα. Κανείς δεν θέλει να θεωρήσει ότι έγινε σκόπιμα και προμελετημένα. Όπως κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι έγινε κάποια “εξυπηρέτηση”, ότι κάποιος “βολεύτηκε” ή οτιδήποτε άλλο το μεμπτό.

Αναμένοντας με περιέργεια τις εξελίξεις…


 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 421 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: