Καρδιολόγοι για κορωνοϊό: Σοβαρές επιπτώσεις και μακροχρόνια παρακολούθηση στο καρδιαγγειακό σύστημα

Άτομα κάθε ηλικίας, που υπέστησαν έμφραγμα παρουσίασαν διπλάσια πιθανότητα θανάτου κατά την περίοδο της πανδημίας
Έρευνα έδειξε ότι άτομα κάθε ηλικίας, που υπέστησαν έμφραγμα παρουσίασαν διπλάσια πιθανότητα θανάτου κατά την περίοδο της πανδημίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Έρευνα έδειξε ότι άτομα κάθε ηλικίας, που υπέστησαν έμφραγμα παρουσίασαν διπλάσια πιθανότητα θανάτου κατά την περίοδο της πανδημίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η επίπτωση της Covid-19 στο καρδιαγγειακό σύστημα των ασθενών και η ανάγκη για μακροχρόνια παρακολούθησή τους, τονίστηκε στο πλαίσιο του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος.

Επισημάνθηκε η ανάγκη να ενταθεί η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τόσο του κοινού όσο και των επαγγελματιών υγείας για τον κίνδυνο που συνιστά ο κορωνοϊός για το καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς οι μελέτες έχουν δείξει ότι καρδιολογικά προβλήματα μπορεί να εμφανίζονται μετά τη λοίμωξη και να παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση.

Όπως αναφέρθηκε, αμερικανική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό Jama έδειξε ότι τα άτομα κάθε ηλικίας, που υπέστησαν έμφραγμα παρουσίασαν διπλάσια πιθανότητα θανάτου κατά την περίοδο της πανδημίας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ασθενείς δίσταζαν λόγω της επιδημίας να προσεγγίσουν τα νοσοκομεία, ακόμη και εάν εμφάνιζαν επικίνδυνα συμπτώματα. Επιπλέον, σχετικές μελέτες υπογραμμίζουν ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και το στρες για το ενδεχόμενο μόλυνσης από κορονοϊό παίζουν ρόλο στον κίνδυνο εμφάνισης κάποιου καρδιαγγειακού επεισοδίου.


ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 107 access attempts in the last 7 days.