Καταγγελία Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν. Πύργου για μετακινήσεις ιατρών

Γ.Ν.-Πύργου

Γ.Ν.-Πύργου

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν. Πύργου

Δεν μας θέλουν

Κινήσεις της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας, που θυμίζουν την γνωστή διαφήμιση:

“Να φύγετε, να πάτε αλλού”

 

Έκπληκτοι μάθαμε για την αιφνιδιαστική απόφαση μετακίνησης αναισθησιολόγου από το πολύπαθο νοσοκομείο του Πύργου στην Κεφαλλονιά.

Η φανατική άρνηση των κυβερνήσεων, διαχρονικά, για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, έκανε πάλι το θαύμα της.

Κατά παράβαση οποιουδήποτε εργατικού δικαίου, με διαδικασία που θυμίζει στρατιωτικό φύλλο πορείας, με απάνθρωπο τρόπο μετακινήθηκε, εν μία νυκτί, ένας από τους απομείναντες γιατρούς του νοσοκομείου Πύργου.

Ο συνάδελφος πήρε εντολή να μεταβεί στην Κεφαλλονιά ώστε να εφημερεύσει 15 ημέρες συνεχόμενα, στα πλαίσια του δόγματος «μπαλώνουμε τρύπες», απειλούμενος με πειθαρχικές κυρώσεις και στέρηση μισθού σε περίπτωση άρνησής του.

Η Ένωση στεκόταν και στέκεται πάντα απέναντι σε αυτού του είδους τις αυθαιρεσίες και θα στηρίξει κάθε συνάδελφο που θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει το δίκιο του.

Δεν είναι δυνατόν η απάντηση της περιφέρειας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στις ελλείψεις προσωπικού να είναι οι μετακινήσεις συναδέλφων για λίγες μέρες δεξιά και αριστερά, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο σαν μπαλάκι.

Με τέτοιες απρόσωπες και ανάλγητες συνθήκες, όχι μόνο δεν προσελκύουμε νέους γιατρούς αλλά διώχνουμε και τους ήδη υπηρετούντες, όπως για παράδειγμα τους δύο έμπειρους και αξιόλογους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αλλά και άλλων κλινικών (όπως Ορθοπεδική, Καρδιολογική, Πνευμονολογική) που πρόσφατα παραιτήθηκαν, επιλέγοντας να βρουν αλλού την  τύχη τους.

Αλήθεια, πως θα καλύψει το υπουργείο, η περιφέρεια και η διοίκηση του νοσοκομείου τις εφημερίες του αναισθησιολογικού τμήματος, οι οποίες από τις 23/10/20 και μετά παραμένουν ακάλυπτες;

Θα μετακινήσει γιατρό-μπαλάκι από άλλο νοσοκομείο ή θα προβεί στη συνήθη τακτική των “εντέλλεσθε” οδηγώντας σε σωματική και ψυχική εξόντωση τους εναπομείναντες γιατρούς;

Το Νοσοκομείο του Πύργου έχει ήδη αρκετά και σημαντικά προβλήματα και δεν χρειάζεται να φορτώνεται και άλλα λόγω σπασμωδικών αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας.

Εθνικό Σύστημα Υγείας χωρίς γιατρούς δεν γίνεται. Αν θέλετε νοσοκομεία να προσλάβετε γιατρούς.

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, το αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της εκμηδένισης του ΕΣΥ και της μείωσης του κόστους της δημόσιας υγείας, κάνει το νοσοκομείο του Πύργου να αρχίζει να θυμίζει ένα άδειο πουκάμισο.

Γι΄ αυτό, μην εκπλαγείτε όταν στο τέλος του χρόνου, μετά και τις αποχωρήσεις των γιατρών που συνταξιοδοτούνται, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια ούτε καν τα βασικά τμήματα του νοσοκομείου.

Και τότε “ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα”…

 

Για την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν. Πύργου

 

Η πρόεδρος                                                                                           Ο αντιπρόεδρος

Νικολοπούλου Θεοδώρα                                                                          Απαλίδης Παναγιώτης

 


 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 638 access attempts in the last 7 days.