ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Ορθοπεδική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Από την Πέμπτη 14/10 και στο εξής η Ορθοπεδική κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης αδυνατεί να εφημερεύσει στις ανοιχτές εφημερίες του νοσοκομείου, καθώς πλέον μένει με δύο μόνο γιατρούς εκ των οποίων μάλιστα ο ένας συνταξιοδοτείται τέλος του χρόνου.

Να σημειωθεί ότι η ορθοπεδική κλινική πέρα από την αδιαμφισβήτητη σημασία της στην αντιμετώπιση του παιδικού τραύματος, στο νοσοκομείο μας εκτελεί και επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης σε παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο νοσοκομείο προκύπτει ανάλογο θέμα , καθώς το προηγούμενο διάστημα τα εργαστήρια δεν λειτουργούσαν μετά τις 9 στις ανοιχτές εφημερίες λόγω των ελλείψεων ενώ το ίδιο συνέβη και με την ΩΡΛ κλινική.

Στο άμεσο μέλλον θα δημιουργηθεί ανάλογο θέμα σε τμήματα λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού και της συνταξιοδότησης γιατρών του νοσοκομείου.( όπως Νευρολογική κλινική που παρακολουθεί και χρόνια περιστατικά).

Ουσιαστικά το ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής υποβαθμίζεται διαρκώς και λειτουργεί επισφαλώς χωρίς να μπορεί να καλύψει ουσιαστικά τις ανάγκες των παιδιατρικών ασθενών.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στη τελευταία γενική εφημερία της Κυριακής ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε το νοσοκομείο και τάχα ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου για την προσπάθεια του και εξήρε το έργο ειδικά της Ορθοπεδικής κλινικής.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον υπουργό ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν χρειάζονται ευχαριστίες και χειροκροτήματα γιατί κάνουν την δουλειά τους και παλεύουν καθημερινά για τους μικρούς ασθενείς χρόνια τώρα . Όσο όμως και να προσπαθούν χωρίς προσωπικό το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει!

Η πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι εδώ όλα τα τελευταία χρόνια τσαλακώνει κατάφωρα τα μεγάλα λόγια του υπουργού για την προσπάθεια που κάνει και το υπουργείο για την αναβάθμιση του νοσοκομείου!

Η πραγματικότητα συνολικά αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία και στο δικό μας που παρά τις ελλείψεις προσωπικό μετακινείται άρον άρον για να μπαλώσει κενά σε άλλα νοσοκομεία δείχνει τα κατάφωρα ψέματα υπουργού και κυβέρνησης!

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
  • Να λυθεί τώρα το θέμα της λειτουργίας της ορθοπεδικής κλινικής!
  • Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Επίταξη, χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, κλπ. Διενέργεια test απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.

 


 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 351 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: