“Πάρτι” κάνουν τα ράντζα στην Ψυχιατρική του ΠΓΝ Πατρών

Καταγγελίες συγγενών – Τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας
"Πάρτι" κάνουν τα ράντζα στην Ψυχιατρική του ΠΓΝΠ- Τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας

“Πάρτι” κάνουν τα ράντζα στην Ψυχιατρική του ΠΓΝΠ- Τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας

Τραγική είναι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση που παρουσιάζει η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώροι της Κλινική δεν επαρκούν για να φιλοξενήσουν τους ασθενείς με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία τους.

Πολλοί εξ’ αυτών αναγκάζονται να νοσηλεύονται στους διαδρόμους, σε ράντζα με ότι αυτό συνεπάγεται για τα προσωπικά τους δεδομένα αλλά και το επίπεδο της φροντίδας που μπορούν να απολαύσουν. 

Λόγω της ανάγκης οι συνθήκες γίνονται επικίνδυνες για τους εργαζόμενους, γίνεται καταπάτηση κανονισμών, ενώ υπάρχει και ανάμειξη οξέων συμβάντων με εκείνα που βαίνουν προς αποθεραπεία.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μέσα στην περασμένη εβδομάδα δημιουργήθηκε πραγματικά το αδιαχώρητο με τα ράντζα να φτάνουν τα… 14. Υπό «κανονικές συνθήκες» τα ράντζα στην συγκεκριμένη κλινική κυμαίνονται από 8 μέχρι 10.

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, η πραγματική δυναμική της Ψυχιατρικής του Ρίου είναι στα 24 κρεβάτια.

Οι καταγγελίες που έφθασαν για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο στο thebest.gr από συγγενείς ασθενών είναι πολλές. Οι συμπολίτες κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες νοσηλείας και ένα περιβάλλον που μόνο θεραπευτικό δεν είναι για ανθρώπους που χρειάζονται ειδική μεταχείριση.

Οι συγγενείς των ασθενών επισημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι της Κλινικής, γιατροί και νοσηλευτές, δίνουν όλον τους τον εαυτό, όμως και αυτοί τρέχουν και δεν φθάνουν αφού οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες.

Όπως μας λένε απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που τείνει να παγιωθεί…

 


ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 476 access attempts in the last 7 days.