ΜΕΘ: Στα όρια τους τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης- “Από σήμερα διαλέγουμε ασθενείς”

Το ΑΧΕΠΑ ξεκινά την ημέρα με όλες τις κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες- Ανάλογη η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης
Στην οδυνηρή διαδικασία να επιλέξουν ποιους ασθενείς κορωνοϊού θα περιθάλψουν αναμένεται να βρεθούν από σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

 Όπως ανέφερε μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης, “σήμερα που είναι ημέρα εφημερίας για το Νοσοκομείο, ξεκινάμε με όλες τις κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες”.

Ο κ. Σιούλης έκανε λόγο για ιδιαίτερα οριακές καταστάσεις, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που βρέθηκε το Μπέργκαμο της Ιταλίας την περασμένη άνοιξη, ωστόσο, δεν απέχουμε και πολύ από αυτό.

«Δυστυχώς, ανάλογη είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν “κρασάρει” όπως επομένως βρισκόμαστε σε αδιέξοδα», σημειώνει ο κ. Σιούλης. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, βρισκόμαστε πια στο κρίσιμο σημείο της επιλογής ασθενών, με βάση την ηλικία, τη σοβαρότητα των υποκείμενων νοσημάτων και άλλων κριτηρίων.

 

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 642 access attempts in the last 7 days.