Ξεκίνησαν αεροδιακομιδές ασθενών στην Αθήνα λόγω έλλειψης κλινών

Από το νοσοκομείο της Καβάλας στην Αθήνα με C130
Oι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό από το νοσοκομείο της Καβάλας στην Αθήνα

Oι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό από το νοσοκομείο της Καβάλας στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό από το νοσοκομείο της Καβάλας στην Αθήνα, γεγονός που επιβεβαιώνει τις γεμάτες ΜΕΘ και την ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, πρόκειται για τρεις ασθενείς από τη Δράμα, για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η εύρεση κλινών σε άλλο νοσοκομείο Βόρειας ή της Κεντρικής Ελλάδας, και ως αποτέλεσμα, μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο της Καβάλας στην Αθήνα με C130, ώστε να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως από το ρεπορτάζ του Tvxs.gr προκύπτει ότι το αεροπλάνο που νοικιάστηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό κρίθηκε ακατάλληλο, καθότι οι ειδικές κάψουλες για τη μεταφορά ασθενών που έχουν προσβληθεί από κοροναϊό, δεν χωρούσαν από τις πόρτες.

Αλλά αυτό δεν είχε προβλεφθεί όταν νοικιάστηκαν από την Πολιτική Προστασία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, χρησιμοποιήθηκε αεροπλάνο του στρατού.

H φωτογραφία από το ekabnews


ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 638 access attempts in the last 7 days.