Έκρηξη κρουσμάτων σε αστυνομικούς: «Συνδέονται με την επιφυλακή για το Πολυτεχνείο»

Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές της Δυτικής Ελλάδας με δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς.
Γρίππη 1918 - Αστυνομικοί με μάσκες

Γρίππη 1918 – Αστυνομικοί με μάσκες

Έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού σημειώνεται το τελευταίο διάστημα σε αστυνομικές υπηρεσίες ανά την επικράτεια, ενώ η αστυνομική ηγεσία ανησυχεί για την πιθανότητα εξάπλωσης του κορονοϊού κυρίως σε ομάδες της αστυνομίας, όπως ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ. 

Συναγερμός σήμανε σήμερα και στις αστυνομικές αρχές της Δυτικής Ελλάδας, καθώς υπάρχουν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το agriniosite, εντοπίστηκαν 34 θετικά  κρούσματα κορωνοϊού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μεγάλος αυτός αριθμός των κρουσμάτων δεν καταγράφεται μόνο στην αστυνομία του Αγρινίου αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού αφού σε τεστ υποβλήθηκαν αστυνομικοί απ’ όλα τα αστυνομικά τμήματα, Αμφιλοχίας, Εμπεσού, Κατούνα, κ.λπ. 

Ενδεικτικό της έξαρσης του ιού στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ότι στο συγκεκριμένο νομό όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό μόλις 11 αστυνομικοί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία των θετικών αστυνομικών  είναι ασυμπτωματικοί και μάλιστα υπάρχουν ορισμένοι που συγκαταλέγονται στα θετικά κρούσματα και είχαν νοσήσει και στο παρελθόν ενώ δεν αποκλείεται να έχει γίνει λάθος στην ανάλυση των δειγμάτων.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι που διαπιστώθηκαν θετικοί, έδωσαν δείγματα το Σάββατο και μέχρι και την Τρίτη εργάζονταν κανονικά. Όσοι αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ ήδη ξεκίνησε η διαδικασία  ιχνηλάτησης των επαφών των 34 αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, μέχρι την περασμένη Παρασκευή τα κρούσματα Covid-19 στο Σώμα έφταναν τα 800.

Η έξαρση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ραυτογιάννη, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας, αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Εκτιμώ ότι η έξαρση αποδίδεται στα μέτρα που ελήφθησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και στο νομό μας οι αστυνομικοί κλήθηκαν να είναι σε επιφυλακή στις υπηρεσίες τους.

Συγχρωτίστηκαν για πολλές ώρες και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Πρέπει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν ελάττωσαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά την αύξησαν, με συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

Εμείς ζητάμε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα οχήματα για να μην έρχονται οι αστυνομικοί σε επαφή με τα άτομα που μεταφέρουν, όπως και περισσότερα τεστ. Πρέπει η πολιτική ηγεσία να καταλάβει ότι ο αστυνομικός δεν είναι επαίτης επιδομάτων.

Μόνη της η κυβέρνηση θα έπρεπε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ενστόλους, με στόχο την ηθική ανύψωση του προσωπικού», είπε στη HuffPost Greece ο κ. Ραυτογιάννης.

ΠΗΓΗ


Σχόλιο… στο σχόλιο:

Αντί για γραπτό σχόλιο παραθέτω φωτογραφία από την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην επέτειο του Πολυτεχνείου…

Φωτογραφία από την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην επέτειο του Πολυτεχνείου...

Φωτογραφία από την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην επέτειο του Πολυτεχνείου…

 


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 319 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: