Μυστηριώδης ασθένεια πλήττει την Ινδία

Ένας νεκρός και εκατοντάδες νοσηλευόμενοι -Όλοι αρνητικοί στον κορωνοϊό!
Μυστηριώδης ασθένεια πλήττει την Ινδία Ένας νεκρός και εκατοντάδες νοσηλευόμενοι -Όλοι αρνητικοί στον κορωνοϊό!

Μυστηριώδης ασθένεια πλήττει την Ινδία. Ένας νεκρός και εκατοντάδες νοσηλευόμενοι -Όλοι αρνητικοί στον κορωνοϊό!

Η αγνώστου προέλευσης ασθένεια ανιχνεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην αρχαία πόλη Ελούρου, γνωστή για τα χειροποίητα προϊόντα της. Όσοι μολύνθηκαν από την ασθένεια παρουσίασαν συμπτώματα όπως ναυτία, άγχος και απώλεια συνείδησης.

Λίγος καιρός έχει περάσει από τότε που η Κίνα έριξε το «μπαλάκι» στην Ινδία, ισχυριζόμενη ότι μέσω μολυσμένου νερού άρχισε απ’ εκεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Μπορεί οι ισχυρισμοί της Κίνας να μην αντιμετωπίστηκαν ως βάσιμοι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ωστόσο μυστηριώδης ασθένεια πλήττει τη νότια Ινδία, με τουλάχιστον έναν άνθρωπο να έχει πεθάνει και 200 να νοσηλεύονται.

Ασθενής 45 ετών που νοσηλεύτηκε παρουσίαζε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της επιληψίας, ενώ υπέφερε και από ναυτίες.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, με τους αρμόδιους αξιωματούχους να ερευνούν την αιτία πίσω από την ασθένεια που διαδόθηκε από το Ελούρου.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στο δράμα που βιώνει η πολυπληθής Ινδία με τον κορωνοϊό, καθώς βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς από Covid-19 παγκοσμίως.

O υπουργός Υγείας της χώρας διευκρίνισε, πάντως, ότι όσοι διαγνώστηκαν με τη μυστήρια πάθηση ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι όπως έδειξαν τα δείγματα αίματος των ασθενών δεν είχε προηγηθεί προσβολή από κάποιον ιό.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, η συγκεκριμένη ασθένεια δεν προκλήθηκε από μολυσμένο νερό ούτε από ατμοσφαιρική ρύπανση.

Γιατρός στο νοσοκομείο του Ελούρου είπε, από τη μεριά του, στην εφημερίδα Indian Express ότι όσοι αρρώστησαν, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό ύστερα από παράπονα για αίσθημα καψίματος στα μάτια.

«Ορισμένοι λιποθύμησαν ή υπέστησαν κρίσεις», συμπλήρωσε.

 

ΠΗΓΗ


ΣΣ: Κάτι μου θύμισε…. Φυσικά χωρίς να προτείνω “διάγνωση”. Παραθέτω το παρακάτω άρθρο επειδή το θεωρώ ενδιαφέρον

Aakash Shrivastava, PhD, Anil Kumar, MD, Jerry D Thomas, MD, Kayla F Laserson, ScD, Gyan Bhushan, MD, Melissa D Carter, PhD, et al.

The Lancet Global Health, Published:January 30, 2017, DOI:https://doi.org/10.1016/S2214-109X(17)30035-9

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 324 access attempts in the last 7 days.