Καταγγελίες γιατρών για ακατάλληλες μάσκες Covid – ΜΕΘ στο «Αττικόν»

Ακατάλληλες μάσκες παρέλαβε το προσωπικό των ΜΕΘ κορονοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπως καταγγέλλουν οι γιατροί.
Καταγγελίες γιατρών για ακατάλληλες μάσκες Covid - ΜΕΘ στο «Αττικόν»

Καταγγελίες γιατρών για ακατάλληλες μάσκες Covid – ΜΕΘ στο «Αττικόν»

O Ηρακλής Τσαγκάρης, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας και στέλεχος της Covid-ΜΕΘ του νοσοκομείου, σε ανάρτησή του σημειώνει:

«Με αυτές τις μάσκες (σ.σ. βλ. φωτογραφία παρακάτω) καλούμαστε να δουλέψουμε σήμερα. Δεν είναι ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, αλλά εξοπλισμός προστασίας εργαζομένων πού έχουν αερόλυμα και σωματίδια στο περιβάλλον τους (για μυοκτονίες εντομοκτονίες, ελαιοχρωματιστές, ψεκασμοί, σοβατζήδες, οδοκαθαριστές, κλπ.) και δεν προστατεύουν από ιογενές και μικροβιακό φορτίο».

Σε δηλώσεις του στο iEidiseis, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο «Αττικόν», Μιχάλης Ρίζος, πρόσθεσε στα παραπάνω:

«Έως τώρα και μέχρι πριν μία εβδομάδα περίπου, είχαμε τις ειδικές μάσκες 3M, είτε της κατηγορίας FFP2, είτε της κατηγορίας FFP3, για είσοδο στις Covid-ΜΕΘ. Η εταιρεία αυτή έχει τη σχετική έγκριση από την Ε.Ε. και τον αρμόδιο εγχώριο φορέα».

«Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, ήρθε καινούρια παραγγελία με μάσκες άλλης εταιρείας, με άλλο κωδικό (διαφορετικό από τον επίσημα πιστοποιημένο), στα κουτιά των οποίων αναγράφεται σαφώς: για μη ιατρική χρήση. Δεν εγγυώνται το ειδικό φίλτρο που προστατεύει από τη διασπορά του ιού με το αερόλυμα του ασθενούς».

Στην άμεση διαμαρτυρία του σωματείου για το θέμα, από τη διοίκηση του «Αττικόν» και την 2η ΥΠΕ απάντησαν στους εργαζόμενους πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην τροφοδοσία των πιστοποιημένων μασκών από τη χώρα παραγωγής, τη Γερμανία, για λόγους που ενδεχομένως αφορούν στη μείωση της παραγωγής επιχειρηματικούς ή διακρατικούς ανταγωνισμούς κλπ..

«Το πιο εξοργιστικό είναι πως όταν ζητήσαμε εγγύηση ασφαλείας, το ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το ζήτημα, ήρθε ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ που έλεγε, πως “δεν υπάρχει πρόβλημα” και ότι εγγυάται ο ίδιος “την ασφάλεια των νέων μασκών” (!), χωρίς να υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση επ’ αυτού», συμπλήρωσε ο κ. Ρίζος. «Απαιτούμε σαφή, υπεύθυνη ενημέρωση και εξηγήσεις από το υπουργείο Υγείας», κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ


 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 230 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: