Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού από τη Βραζιλία

Δεν αποκλείουν οι Βρετανοί να επηρεάζει το εμβόλιο
Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού από τη Βραζιλία - Δεν αποκλείουν οι Βρετανοί να επηρεάζει το εμβόλιο

Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού από τη Βραζιλία – Δεν αποκλείουν οι Βρετανοί να επηρεάζει το εμβόλιο

 
Για νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, προερχόμενη από τη Βραζιλία, μίλησε ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς, χωρίς να αποκλείει μάλιστα την πιθανότητα το νέο αυτό στέλεχος να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που προέρχεται από τη Βραζιλία, να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Μιλώντας στο ITV News, ο ίδιος δήλωσε πάντως ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποια από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα της νόσου. 

«Δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία σε σχέση με τις μεταλλάξεις, ότι καθιστούν την ίδια τη νόσο πιο σοβαρή» είπε, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές που παρατηρούνται σχετίζονται κυρίως με την αύξηση της μεταδοτικότητας του ιού. 

 

UK tightens travel restrictions amid spread of Brazil Covid variant | Metro  News

Απαγόρευση εισόδου στην Βρετανία από φόβο διασποράς της νέας Βραζιλιάνικης μετάλλαξης

Αναφορικά με το εάν οι μεταλλάξεις μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του κορωνοϊού, ο Πάτρικ Βάλανς επεσήμανε ότι η «βρετανική εκδοχή» του ιού δεν φαίνεται να έχει τέτοιες επιδράσεις. 

«Σε ό,τι αφορά αυτές από τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, δεν το γνωρίζουμε με βεβαιότητα» δήλωσε εντούτοις, συμπληρώνοντας ότι οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη. «Υπάρχει ένας κάπως μεγαλύτερος κίνδυνος ότι θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο που αναγνωρίζει (σ.σ. τον ιό) το ανοσοποιητικό σύστημα» ανέφερε. 

ΠΗΓΗ


 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 291 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: