Συνδυασμός Bamlanivimab και Etesevimab για Αντιμετώπιση της Covid-19

Mειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 70%
Συνδυασμός Bamlanivimab και Etesevimab για Αντιμετώπιση της Covid-19

Συνδυασμός Bamlanivimab και Etesevimab για Αντιμετώπιση της Covid-19

Νέα δεδομένα δείχνουν ότι η θεραπεία με τα εξουδετερωτικά αντισώματα της Lilly bamlanivimab (LY-CoV555) και etesevimab (LY-CoV016) μείωσε κατά 70% τον κίνδυνο εισαγωγών στα νοσοκομεία και θανάτου από Covid-19.

Τα παραπάνω αποτελέσματα προέκυψαν από την κλινική μελέτη BLAZE, σε 1035 ασθενείς υψηλού κινδύνου. Ειδικότερα, σε 1.035 ασθενείς, υπήρξαν 11 συμβάντα (2,1%) σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία και 36 συμβάντα (7,0%) σε ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο, αντιπροσωπεύοντας μείωση κινδύνου κατά 70% (p = 0,0004).

Υπήρχαν συνολικά 10 θάνατοι και όλοι εκδηλώθηκαν σε ασθενείς που έλαβαν το εικονικό φάρμακο και κανένας θάνατος σε ασθενείς που έλαβαν μαζί το bamlanivimab και το etesevimab.

Σημαντικές βελτιώσεις σε όλα τα βασικά δευτερεύοντα τελικά σημεία

Το Bamlanivimab και το etesevimab παρουσίασαν επίσης στατιστικά σημαντικές βελτιώσεις σε όλα τα βασικά δευτερεύοντα τελικά σημεία, παρέχοντας ισχυρές ενδείξεις ότι η θεραπεία μείωσε το ιικό φορτίο και επιτάχυνε την εξαφάνιση των συμπτωμάτων.

«Αυτά τα συναρπαστικά αποτελέσματα, τα οποία αναπαράγουν θετικά δεδομένα της Φάσης 2 σε ένα πολύ μεγαλύτερο σύνολο ασθενών, προσθέτουν πολύτιμα κλινικά στοιχεία σχετικά με το ρόλο που μπορούν να παίξουν τα μονοκλωνικά αντισώματα εξουδετέρωσης στην καταπολέμηση αυτής της πανδημίας», δήλωσε ο Daniel Skovronsky, MD, Ph.D., επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Lilly και πρόεδρος των ερευνητικών εργαστηρίων της εταιρείας.

«Ο αριθμός των θανάτων από το COVID-19 συνεχίζει να αυξάνεται σε όλο τον κόσμο και οι νοσηλείες, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Αυτά τα δεδομένα υποστηρίζουν περαιτέρω την πεποίθησή μας ότι το bamlanivimab και το etesevimab μαζί έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν μια σημαντική θεραπεία που μειώνει σημαντικά τις νοσηλείες και τον θάνατο σε ασθενείς με Covid-19 υψηλού κινδύνου».

Μόνο το Bamlanivimab είναι εγκεκριμένο και μόνο για επείγουσα χρήση

«Σημειώνεται ότι σήμερα μόνο το Bamlanivimab είναι εγκεκριμένο για επείγουσα χρήση ως θεραπεία για ασθενείς υψηλού κινδύνου με ήπια έως μέτρια Covid-19 στις ΗΠΑ και ευρέως διαθέσιμο για χρήση», πρόσθεσε ο Skovronsky.

Σε πολλές κλινικές δοκιμές, η Lilly έχει συλλέξει δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας από περισσότερους από 4.000 συμμετέχοντες που έλαβαν θεραπεία με αντισώματα εξουδετέρωσης της Lilly, είτε μόνο bamlanivimab είτε bamlanivimab και etesevimab μαζί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Bamlanivimab δεν έχει εγκριθεί από τον FDA για οποιαδήποτε χρήση, έχει εγκριθεί μόνο βάσει έκτακτης ανάγκης (EUA) και μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΠΗΓΗ


Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 371 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: