Γιατροί από το Γ.Ν. Λάρισας οι δύο ορειβάτες που σκοτώθηκαν στον Όλυμπο

ΝΕΩΤΕΡΑ

 

Αυτοί είναι οι άτυχοι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους στον Όλυμπο

Οι άτυχοι γιατροί, Τηλέμαχος Ζαφειρίδης (αριστερά) και Θεόδωρος Χατζόπουλος

Οι άτυχοι γιατροί, Τηλέμαχος Ζαφειρίδης (αριστερά) και Θεόδωρος Χατζόπουλος

Στο πένθος βυθίστηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σήμερα το απόγευμα, αφού «έχασε» δύο επίλεκτα στελέχη του.

Οι δύο άτυχοι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο είναι οι Θεόδωρος Χατζόπουλος αναισθησιόλογος και Τηλέμαχος Ζαφειρίδης παθολόγος, που εργαζόταν στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, στην «πρώτη γραμμή» στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού δηλαδή.

Οι συνάδελφοί τους είναι συντετριμμένοι και κάνουν λόγο για υπέροχους ανθρώπους, αλλά και εξαίρετους επιστήμονες.


Ήταν στελέχη του Γ.Ν. Λάρισας
Δύο Λαρισσαίοι –σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – είναι οι νεκροί που παρασύρθηκαν σήμερα το απόγευμα στον Όλυμπο.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για γιατρούς που εργάζονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, περίπου 50 ετών (46 και 49 ετών συγκεκριμένα)  οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους νωρίς το απόγευμα σήμερα στην περιοχή Ξερολάκκι (Κόψη Ναούμ), όταν χιονοστιβάδα τους παρέσυρε, αναφέρει το larissanet.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε μέσω ασυρμάτου από το τρίτο μέλος της ορειβατικής παρέας, που βρισκόταν σε χαμηλότερο σημείο. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κινητοποιήθηκαν η 8η και 2η ΕΜΑΚ, καθώς και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι προσπάθειες για την ανάσυρση των δύο ορειβατών γίνονται κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, που έχουν δυσκολέψει ακόμη περισσότερο λόγω της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr η 8η ΕΜΑΚ ενημερώθηκε στις 2.30 μ.μ. και ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση. Σύμφωνα με τον διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ, αντιπύραρχο Χρήστο Ζουναλή, η επιχείρηση για την ανάσυρση των δυο σκιέρ είναι σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 9 μ.μ. Να σημειώσουμε ότι ασθενοφόρα βρίσκονται στην περιοχή του Κοκκινοπηλού.

ΠΗΓΗ


Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 422 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: