Κορωνοϊός: Η Αχαΐα “φλέγεται” – S.O.S. από παντού για να μη γίνει Θεσσαλονίκη

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ – ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ
Η Αχαΐα “φλέγεται” – S.O.S. από παντού για να μη γίνει Θεσσαλονίκη

Η Αχαΐα “φλέγεται” – S.O.S. από παντού για να μη γίνει Θεσσαλονίκη

Με… σπασμένα τα φρένα ο covid-19 “κινείται” στην Πάτρα και το νομό Αχαΐας γενικότερα με τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται  να αποτελούν καθημερινά και ένα νέο ρεκόρ.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για εντοπισμό 64 νέων κομμάτων, έρχεται να καταδείξει το  μέγεθος του προβλήματος ενώ την ίδια στιγμή το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ο χώρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελούν το μεγάλο πονοκέφαλο.

Ιδιαίτερα το  Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Εθνικού συστήματος Υγείας μετά τα νέα 9 κρούσματα που εντοπίστηκαν μεταξύ εργαζομένων, υγειονομικών, γιατρών καθώς και νοσηλευομένων, ενώ η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών από την πολιτεία στο προσωπικό για την διασπορά του ιού, με το επιχείρημα ότι δεν είχαν πολλοί από αυτούς εμβολιαστεί, έχει προκαλέσει μπαράζ αντιδράσεων.

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί την ίδια ώρα, μετά και την εισαγωγή στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου στο Ρίο 9χροννου, ο οποίος νοσηλεύεται με κορονοιό .Στο μεταξύ από την προσεχή Δευτέρα κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία στο περιφερειακό Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”.

Συναγερμός και σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την καταγραφή κρουσμάτων σε καθημερινή βάση, με το 7% των σχολικών μονάδων της Πάτρας να έχει θετικούς στον ιό  μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η εικόνα σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιών των δήμων Πατρέων και Ερυμάνθου καθώς και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας προκαλεί έντονη ανησυχία, δεδομένου ότι επίσης σε καθημερινή βάση καταγράφονται κρούσματα ενδεικτική η περίπτωση του δήμου Ερυμάνθου όπου μεταξύ των 25 εργαζομένων οι 11 βρέθηκαν θετικοί Ενώ άλλοι δύο βρέθηκαν επίσης θετική σε άλλη υπηρεσία που βρίσκεται σε τοπική ενότητα.

Η διασπορά του ιού και τα μέτρα προστασίας στις υπηρεσίες και δομές του Δήμου Πατρέων βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Πάτρας υπό τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, με την συμμετοχή αντιδημάρχων και προέδρων οργανισμών, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στο Δήμο και την καθαριότητα.

 

ΠΗΓΗ


Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 278 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: