Εκατοντάδες νέες κλίνες για ασθενείς κορωνοϊού στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας

Αποφασίστηκε να αναπτυχθούν πολλές επιπλέον κλίνες για τους ασθενείς covid

Αγώνας δρόμου γίνεται στην Πάτρα ώστε να μπορέσουν να προστεθούν το συντομότερο δυνατό νέες κλίνες covid, στα δυο νοσοκομεία της πόλης τα οποία σταθερά γεμίζουν τις τελευταίες ημέρες με ασθενείς κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες αποφασίστηκε να ενισχυθούν με κλίνες άμεσα τα δυο νοσοκομεία της πόλης αλλά και η παιδιατρική κλινική στο ΠΓΝ Πατρών για να αντιμετωπιστεί ο φόρτος αυτών των ημερών και μια ενδεχόμενη ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στην προσέλευση των ασθενών το επόμενο διάστημα.

Έτσι στο ΠΓΝ Πατρών αποφασίστηκε η αύξηση των κλινών covid -19 σε 265 και κατά 24 στην ΜΕΘ Κορωνοϊού, ενώ προγραμματίζονται και 70 επιπλέον κλίνες για το Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Παράλληλα στην παιδιατρική κλινική του ΠΓΝ Πατρών πέρα από τις δυο υπάρχουσες κλίνες θα αναπτυχθούν κι άλλες 18, συνολικά δηλαδή 20 για τη νοσηλεία παιδιών.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας

Στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας», το οποίο εφημέρευε χθες Τρίτη η προσέλευση στα επείγοντα από περιστατικά κορωνοϊού ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη. Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν το γεγονός ότι στην Κλινική Covid-19 νοσηλεύονταν 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα, την ώρα που η δυναμική σε κλίνες ήταν 43, ενώ στην ΜΕΘ Covid-19 νοσηλεύονταν τρεις διασωληνωμένοι, δηλαδή συνολικά 41 ασθενείς.

Στο ΠΓΝ Πατρών του Ρίου χθες Τρίτη νοσηλεύονταν 30 συνολικά ασθενείς, εκ των οποίων 24 στην Κλινική Κορωνοϊού και έξι στην ΜΕΘ Covid-19, οι δύο διασωληνωμένοι και τέσσερις με υποστήριξη μάσκας.

 

ΠΗΓΗ


Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 506 access attempts in the last 7 days.