Βασιλακόπουλος: Δεν είχε παράλυση ο γιατρός στην Κέρκυρα αλλά ΕΔΕ σε βάρος του!

Ο πρωταγωνιστής του οδηγήθηκε στην «παρωδία της παράλυσης» από… προσωπικό συμφέρον.
Ο γιατρός Σπύρος Σκιαδόπουλος. Δεν είχε παράλυση ο γιατρός στην Κέρκυρα αλλά ΕΔΕ σε βάρος του!

Ο γιατρός Σπύρος Σκιαδόπουλος. Δεν είχε παράλυση ο γιατρός στην Κέρκυρα αλλά ΕΔΕ σε βάρος του!

«Εκτός αν του κόπηκαν τα πόδια από τον φόβο του που θα γινόταν η Ένορκη Διοικητική Εξέταση», παρατήρησε ο καθηγητής για τον γιατρό που επικαλέστηκε παράλυση των κάτω άκρων μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19

Τη λαίλαπα των fake news για τα εμβόλια και την ασφάλειά τους, υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει για μία ακόμη φορά ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θοδωρής Βασιλακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το νέο -υποτιθέμενο- περιστατικό «παράλυσης» εμβολιασθέντος στην Κέρκυρα.

Η «είδηση», όπως ήταν δυστυχώς επόμενο, έκανε και πάλι τον γύρο τoυ Διαδικτύου, με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους «επιστήμονες» των social media να βγαίνουν να φωνάξουν «ορίστε, δεύτερη παράλυση μετά το εμβόλιο – τίποτα δεν είναι τυχαίο» και άλλα τέτοια «αποδεικτικά» του «κινδύνου που κρύβουν τα εμβόλια»!

Για μία ακόμη φορά (η πρώτη εδώ) ο κ. Βασιλακόπουλος αναγκάστηκε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Το ερώτημα όμως, είναι αν η τοποθέτησή του θα τύχει της ίδιας δημοσιότητας με αυτή του fake «πυροτεχνήματος» για τον γιατρό στην Κέρκυρα που υποτίθεται ότι παρέλυσε στα κάτω άκρα αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Ο πρωταγωνιστής του οδηγήθηκε στην «παρωδία της παράλυσης» από… προσωπικό συμφέρον.

Το περιστατικό ωστόσο δεν ήταν τελικά αυτό που θα επιθυμούσαν οι αρνητές του εμβολίου για να στηρίξουν τη κινδυνολογία και τις απίθανες θεωρίες τους για το εμβόλιο, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος ο πρωταγωνιστής του οδηγήθηκε στην «παρωδία της παράλυσης» από… προσωπικό συμφέρον.

Όπως επιβεβαίωσε ο καθηγητής, πρόκειται για τον γιατρό σε βάρος του οποίου διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) επειδή πήγε να βάλει «από το παράθυρο» τους «περίφημους» ημετέρους στη λίστα των πρώτων εμβολιασμών.

«Δεν με ανησυχεί καθόλου όσον αφορά το εμβόλιο. Με ανησυχεί η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο γιατρός εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση.

Ο συνάδελφος ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Κέρκυρας, στο οποίο ο ίδιος διάλεξε να εμβολιάσει κάποιους εκτός σειράς, κάποιους γνωστούς του και αποπέμφθηκε από την υπεύθυνη θέση του και διατάχθηκε και μια Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος μάλιστα προσέθεσε πως ο δημοσιογράφος που «έβγαλε» την «είδηση», ήταν μεταξύ αυτών που μπήκαν σφήνα στη λίστα!

Μία ημέρα πριν την ΕΔΕ, ο γιατρός εμφανίστηκε στο νοσοκομείο επικαλούμενος παράλυση των κάτω άκρων αφού είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Εξετάστηκε όμως και διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους παράλυση, περιέγραψε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Εκτός αν του κόπηκαν τα πόδια που θα γινόταν η ΕΔΕ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος, χωρίς να μπορεί να κρύψει την αγανάκτησή του για τη νέα διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το εμβόλιο και την ασφάλεια του.

Ομοίως ο καθηγητής ενημέρωσε ότι και στην προηγούμενη περίπτωση – αυτή της νοσηλεύτριας στο νησί των Φαιάκων, όπου στις καταγγελίες για το εμβόλιο είχε πρωταγωνιστήσει τότε ο επίσης «απίθανος» πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ- δεν υπήρχε κανένα σύνδρομο Guillain-Barré και ήδη η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.

Και όλα αυτά προς απογοήτευση όσων έσπευσαν να επικαλεστούν «αδιάσειστες αποδείξεις» για τα… κρούσματα παράλυσης από το εμβόλιο.

Τα fake news πάντως, είχαν ήδη κάνει τη δουλειά τους  και ευθύνη όλων είναι επισημάνσεις όπως αυτή του κ. Βασιλακόπουλου να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

 

ΠΗΓΗ


Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 504 access attempts in the last 7 days.