Π.Γ.Ν. Πατρών: Διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ- Απίστευτες οι πιέσεις

Αναπτύσσονται νέες κλίνες με το ίδιο προσωπικό
Νοσοκομείο Ρίου: Διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ- Απίστευτες οι πιέσεις- Αναπτύσσονται νέες κλίνες με το ίδιο προσωπικό

Νοσοκομείο Ρίου: Διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ- Απίστευτες οι πιέσεις- Αναπτύσσονται νέες κλίνες με το ίδιο προσωπικό

Ετοιμάζεται να ανοίξει και τέταρτη ΜΕΘ κορωνοϊού στο ΠΓΝΠ
 
Μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις στις ΜΕΘ όπου αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμη και το φαινόμενο της νοσηλείας διασωληνωμένου ασθενούς χωρίς κορωνοϊό, εκτός non covid ΜΕΘ, κάτι που συνέβη και πριν από έναν περίπου μήνα και επίσης παρατηρείται πίεση από τα περιστατικά και ανακύπτει ανάγκη ανάπτυξης παραπάνω κλινών.
 
Στα απίστευτα της υπόθεσης; Οι νέες κλινικές covid αναπτύσσονται  σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr με το ίδιο ιατρικό προσωπικό (!) με ό,τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο. Αποτέλεσμα είναι γιατροί να υπερδιπλασιάζουν σχεδόν τις εφημερίες , και το υπόλοιπο προσωπικό κάνει υπερωρίες καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες
Ας πάρουμε όμως τα πράματα με τη σειρά:

Αυτή τη στιγμή στο ΠΓΝΠ λειτουργούν τρεις ΜΕΘ κορωνοϊού με 21 κρεβάτια και είναι πλήρεις ενώ ετοιμάζεται να λειτουργήσει και μια ακόμα ΜΕΘ Covid με  6 ακόμα κρεβάτια.

Από τους 21 στις ΜΕΘ κορωνοϊού υπάρχουν δύο ασθενείς με μη επεμβατικό αερισμό ενώ οι υπόλοιποι είναι διασωληνωμένοι. Επίσης μια 40χρονη με υποκείμενο νόσημα και ένας ακόμα ασθενής με covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Επιπρόσθετα η Γενική  non Covid ΜΕΘ  έχει μεταφερθεί στην ανάνηψη του χειρουργείου και έχει δυναμική 6 κλινών. ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ένας ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ. “Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες” τονίζει η κ. Φωτεινή Φλίγκου επιστημονική υπεύθυνη της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ.

Ως προς τον εξοπλισμό για τις ΜΕΘ Covid ήρθε και χθες στο ΠΓΝΠ και είναι επαρκής όπως πληροφορείται το thebest.gr ενώ έχει γίνει ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο αξιοποιείται με το προϋπάρχον  και πιο έμπειρο και το οποίο ανακατανέμεται, ενώ έχουν προκηρυχθεί και 5 θέσεις για ιατρικό προσωπικό ειδικών ΜΕΘ .

«Οι συνθήκες στις ΜΕΘ Covid είναι τελείως διαφορετικές από τις Γενικές, είναι πολύ πιο δύσκολες και γίνεται υπερπροσπάθεια από το  όλο το προσωπικό» τονίζει η Επιστημονική Υπεύθυνη της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Φλίγκου.

 

ΠΗΓΗ


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 505 access attempts in the last 7 days.