Καρδιοχειρουργική ΠΓΝ Πατρων: Έκαναν ένα χειρουργείο και έπειτα έβαλαν λουκέτο

Ο κορωνοϊός δεν αφήνει την κλινική να … λειτουργήσει

Δεν πρόλαβε να ανοίξει και έκλεισε η καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του ΠΓΝ. Πατρών εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται το ίδρυμα από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαιώνει στην εφημερίδα Πολιτεία ο πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης, «Άνοιξαν την Καρδιοχειρουργική για να χειρουργήσουν ένα περιστατικό και μετά βάλανε λουκέτο. Και πήραν όλες τις νοσηλεύτριες από εκεί και τις πήγαν σε άλλα τμήματα…».

Η επέκταση χώρων φιλοξενίας Covid-19 φαίνεται πως συμπιέζει και τελικά εκτοπίζει επικίνδυνα τους νοσοκομειακούς χώρους που προορίζονται για άλλες νόσους οι οποίες, πλην των απολύτως έκτακτων περιστατικών, ουσιαστικά τίθενται στο περιθώριο της αναμονής.
Στην προσφάτως εγκαινιασθείσα και πολυσυζητημένη Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝ Πατρών πρόλαβαν να κάνουν μόλις ένα χειρουργείο! 

Το βεβαιώνει μάλιστα στην «Πολιτεία» η διοίκηση του νοσοκομείου τονίζοντας ότι «όλες οι Χειρουργικές έχουν γεμίσει Covid. Γίνονται μόνο τα τραύματα και κάτι πολύ επείγον χειρουργικό, όπως, π.χ. μια διάτρηση εντέρου. Δώδεκα αίθουσες τη μέρα λειτουργούν για χειρουργείο και δεν γίνεται κανένα τακτικό χειρουργείο».

Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Κωστακιώτης  περιγράφει και το μπάχαλο -όπως λέει- που επικρατεί σε νοσοκομεία όμορων περιοχών. Όπως, για παράδειγμα, στο Γ.Ν.  Πύργου.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει: «Άφησαν στο ΓΝ Πύργου να τους φύγουν οι γιατροί από τις ΜΕΘ και την Παθολογική με λάθος νέες προκηρύξεις. Όταν ανοίγουν θέσεις παθολογίας για την Αθήνα και οι παθολόγοι δεν πάνε στα νοσοκομεία πώς να μην φύγουν όσοι απέμειναν στην επαρχία; Και εμένα μου ζητούσαν να τους ανοίξω θέσεις στην Πάτρα ή αλλού για να φύγουν. Αλλά εγώ τους κράτησα στον Πύργο έστω κι αν με έβριζαν».

ΠΗΓΗ


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 509 access attempts in the last 7 days.