ΜΕΤΩΠΟ: «Καλείσθε δι’ υπόθεσίν σας…»

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ        

 21 Μαρτίου 2021

 

«Καλείσθε δι’ υπόθεσίν σας…»

 

Το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η κατάσταση στα περισσότερα νοσοκομεία -ιδίως της Αττικής- είναι αφόρητη. Το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ μετατρέπονται με ευθύνη της κυβέρνησης σε νοσοκομεία μίας νόσου. Χειρουργεία αναβάλλονται, τακτικά ιατρεία αναστέλλονται, οι εφημερίες είναι όλο και δυσκολότερες.

Η παραδοχή ότι το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια του εκφέρεται πλέον από φιλο-κυβερνητικά χείλη, καθώς και από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης.

Οι αναφορές ότι ασθενείς φιλοξενούνται διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, αναμένοντας την εύρεση κρεβατιού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι πλέον συνεχείς. Κάθε εφημερία στην Αθήνα φαίνεται να κλείνει με ασθενείς σε αναμονή: αναμονή για εξέταση, για νοσηλεία, για ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ κυβερνητικά στελέχη κινούνται ανάμεσα στις παρακλήσεις και στις απειλές επιστράτευσης προς ιδιώτες ιατρούς της Αττικής, ώστε να συνδράμουν τα νοσοκομεία.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με τους γνωστούς ρυθμούς και παρά τις δεκάδες επισημάνσεις τα εμβολιαστικά κέντρα παραμένουν εντός των νοσοκομείων, που στενάζουν από τα περιστατικά της πανδημίας και απασχολούνται παράλληλα με αυτό το έργο. Για τους κατ΄ εξαίρεση γαλάζιους εμβολιασμούς ακόμη αναμένουμε τα πορίσματα των ελέγχων. Αλήθεια καμία έρευνα δεν ολοκληρώθηκε;

Κι ενώ τα νοσοκομεία βουλιάζουν, η κυβέρνηση με τη βοήθεια των “πανσόφων” επίλεκτων συμβούλων και επικοινωνιολόγων της, προσπαθεί αφενός να κάνει ενέσεις αισιοδοξίας με έξυπνα μέτρα που γρήγορα αποδεικνύονται πιο χαζά από τα προηγούμενα, αφετέρου ψάχνει εύκολα εξιλαστήρια θύματα για την παταγώδη αποτυχία που σιγά-σιγά από ψίθυρος μετατρέπεται σε κραυγή.

Μόνο ένα πράγμα συνεχίζεται σταθερά, με συνέπεια, και αυξανόμενη ένταση. Η καταστολή και οι διώξεις, όποιου τολμήσει να ψελλίσει “Ο βασιλιάς είναι γυμνός!”.

Χρονικά τελευταίος σ΄ αυτή τη λίστα διώξεων ο γιατρός συνδικαλιστής από το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης  Αθανάσιος Σούλης. Διώκεται διότι έξι μήνες πριν, όταν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στέναζαν από τον κορωνοϊό, τόλμησε να πει δημοσίως ότι το ΑΧΕΠΑ εκείνη τη στιγμή ξέμεινε από κλίνες ΜΕΘ.

Η διοίκηση τον κατήγγειλε και ο εισαγγελέας τον κάλεσε “δι’ υπόθεσιν του”. Προφανώς διότι δε “συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις”.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες.

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται κάθε πρόβλημα ως θέμα νόμου και τάξης, οι μόνες προσλήψεις που κάνει είναι στις δυνάμεις καταστολής, το μόνο που επιθυμεί είναι πέπλο σιωπής και το μόνο που μπορεί να ανεχθεί είναι το μόνιμο λιβανιστήρι.

ΑΠΑΤΟΥΜΕ τώρα να σταματήσουν οποιεσδήποτε διώξεις γιατρών και λοιπών υγειονομικών..
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τώρα άμεσες προσλήψεις και αυξήσεις στους γιατρούς ΕΣΥ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τώρα προσλήψεις και αυξήσεις για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

 


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 509 access attempts in the last 7 days.