Όταν τα ψέματα αποτελούν επίσημη θέση… οφείλουμε να απαντάμε με αλήθειες

45 υποψήφιοι επιμελητές Β για 5 θέσεις στο Γ.Ν.Α. “Γ. Γεννηματάς” αλλά “δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς για ένταξη στο ΕΣΥ”
 
Έντονες οι αντιδράσεις και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από τη Κυβέρνηση και από το Υπουργείο Υγείας. 

Και δεν αναφέρομαι στα χιλιάδες εξοργισμένα σχόλια σε συγκεκριμένες ομάδες και σελίδες αντιπολιτευτικής χροιάς όπου κάτι τέτοιο είναι (δικαίως) αναμενόμενο αλλά για τα σχόλια-αναρτήσεις γιατρών που ζουν (ναι ζουν) και εργάζονται μέσα στο ΕΣΥ και που ένα χρόνο τώρα έχουν εισπράξει “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” από την Κυβέρνηση, τα υποκριτικά χειροκροτήματα και έχουν εκφράσει τον “σεβασμό (τους) για τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες”…. σεβασμό τον οποίο έχουν όντως εκφράσει εμπράκτως, στέλνοντας τα ΜΑΤ να χτυπήσουν ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς υγειονομικούς εργαζόμενους στο ΕΣΥ!

Η σκιώδες υπηρεσία προπαγάνδας που μας βομβαρδίζει συνεχώς με ανερμάτιστα και φαντασιακά σενάρια για δήθεν “προσλήψεις” στο ΕΣΥ…. προσλήψεις που κι αν προκηρυχθούν δεν ολοκληρώνονται.

Προσλήψεις που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και που είχαν “παγώσει” λόγω εκλογών και που τώρα τις παρουσιάζει ως δικές της προσλήψεις – ανούσιος εμπαιγμός αφού ούτως ή άλλως ούτε αυτές δεν ολοκληρώθηκαν.

Τώρα μας λένε ότι αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν ιδιώτες γιατί δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι γιατροί για να προσληφθούν και να στελεχώσουν το ΕΣΥ!

Όταν αυτά τα λένε οι επίσημες πηγές του Υπουργείου Υγείας, τότε σκοπίμως παραπληροφορούν οπότε μιλάμε κοινώς για ΨΕΥΤΕΣ! 
 
Είναι τα λόγια του Κοντοζαμάνη ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς για ένταξη στο ΕΣΥ
Είναι το ψέμα που πουλάει στα ΜΜΕ για κακούς γιατρούς και όχι η ανάγκη για προσλήψεις

Αλλά τα ψέματα εύκολα αποκαλύπτονται από το φως της αλήθειας και η πραγματικότητα διαλύει το πέπλο της κάλυψης των ευθυνών τους για την παρούσα κατάσταση! 

Στους ψευδείς ισχυρισμούς τους απαντάμε με στοιχεία! 
“Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς για ένταξη στο ΕΣΥ” λέει ο Κοντοζαμάνης…. ας το δούμε λοιπόν:

45 υποψήφιοι επιμελητές Β για 5 θέσεις στο Γ.Ν.Α. “Γ. Γεννηματάς”

45 υποψήφιοι επιμελητές Β για 5 θέσεις στο Γενικό Κρατικό Αθηνών

45 υποψήφιοι επιμελητές Β για 5 θέσεις στο Γενικό Κρατικό Αθηνών (Φωτό: από Panagiotis G Papanikolaou)

 
Ανάλογα είναι τα δεδομένα κι από τα λοιπά νοσοκομεία της Αθήνας (κι αλλού)….
Ούτε στην 6η ΥΠε υπάρχουν ενδιαφερόμενοι γιατροί για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία (λένε)…

Γιατί όλοι οι ενδιαφερόμενοι γιατροί στις λίστες επικουρικών προφανώς δεν ενδιαφέρονται να για μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ έτσι?
 
Προτιμούν να είναι όμηροι ενός συστήματος που βασίζεται στην ανάγκη τους για επιβίωση για να τους στύψει ψυχοσωματικά  για όσο είναι “φρόνιμοι” (αλλιώς απολύονται σαν τον Κώστα Καταραχιά) ή αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν ή να καταγγείλουν τις απαράδεκτα επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και νοσηλείας τότε αντιμετωπίζουν μηνύσεις, ΕΔΕ, και γενικά την τρομοκρατία που θελήσει ο κάθε (κομματικά) διορισμένος Διοικητής!
 
Παραθέτω το κείμενο ενός συναδέλφου από και για την 6η ΥΠε:
 
Προς: Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια
Κοινοπ: Κυβέρνηση Μητσοτάκη
Παρακολούθησα την απογευματινή σας συνέντευξη στον κ. Χατζηνικολάου  και βεβαίως παρακολουθώ τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κάνει συνολικά η κυβέρνησή σας 13 μήνες τώρα (αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για πολλά χρόνια) να βρείτε Ιατρούς να στελεχώσουν το ΕΣΥ.
Σε ερώτηση του κ. Χατζηνικολάου (04.35) αν θα μπορούσατε να έχετε κάνει προσλήψεις από τον προηγούμενο Μάρτιο ώστε να μην χρειάζεται τώρα να επιστρατεύσετε ιδιώτες απαντήσατε:
”Όσους ήταν υποψήφιοι για θέσεις επιμελητών είτε όσους ήταν στις πλατφόρμες για επικουρικοί ιατροί σε όλες τις συναφείς ειδικότητες για τον covid τους έχουμε προσλάβει όλους κ. Χατζηνικολάου…”
 
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας αλλά και αναγνωρίζοντας την καθοριστική σας συμβολή σε αυτό που ζούμε όλοι τον τελευταίο 1 χρόνο και κάτι, θέλησα να βοηθήσω.
Σας βρήκα εγώ γιατρούς!
Έψαξα μόνο στην 6η ΥΠΕ , μόνο από την τελευταία σας προκήρυξη, και μόνο συναφείς ειδικότητες.
Σας παραθέτω τα αποτελέσματα για να μην χάνετε το χρόνο σας στο ψάξιμο. Έτοιμα σας τα δίνω.
Μπορείτε λοιπόν να προσλάβετε άμεσα:
15 Παθολόγους που έχουν κάνει τα χαρτιά τους για θέση Επιμελητή Β στο ΠΓΝ Πατρών.
7 Αναισθησιολόγους που έχουν κάνει τα χαρτιά τους για θέση Επιμελητή Β στο ΠΓΝ Ιωαννίνων
6 Πνευμονολόγους που έχουν κάνει τα χαρτιά τους για θέση Επιμελητή Β στο ΓΝ Πατρών
Το σύνολο 28 γιατροί συναφέστατοι. Και αυτοί είναι μόνο στην 6η ΥΠΕ μόνο για θέση Επιμ. Β και μόνο σε ένα νοσοκομείο! (για να μην σας βάλω και διπλές αιτήσεις που μπορεί να έχουν κάνει οι ίδιοι και μπερδευτείτε).

Αυτούς λοιπόν μπορείτε αύριο κιόλας να τους πάρετε τηλέφωνο και να τους διορίσετε. Τα χαρτιά τους είναι όλα ανεβασμένα ηλεκτρονικά στο https://esydoctors.moh.gov.gr/.
 
Και ο συνάδελφος παραθέτει και τα στοιχεία/δεδομένα

6η ΥΠε: Αιτήσεις για Παθολόγους

6η ΥΠε: Αιτήσεις για Παθολόγους (ΚΛΙΚ για μεγέθυνση)

 

6η ΥΠε: Αιτήσεις για Πνευμονολόγους-Φυματιολόγους

6η ΥΠε: Αιτήσεις για Πνευμονολόγους-Φυματιολόγους (ΚΛΙΚ για μεγέθυνση)

 
 
6η ΥΠε: Αιτήσεις για Αναισθησιολόγους

6η ΥΠε: Αιτήσεις για Αναισθησιολόγους (ΚΛΙΚ για μεγέθυνση)

 
Όχι ότι δεν γίνονται προσλήψεις… 
  • 1000 ΕΠΟΠ στο στρατό… ανακοινώθηκαν χθες
  • 1000 αστυνομικοί στα πανεπιστήμια.
Εκατοντάδες ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ γιατρών στα νοσοκομεία κι αντί για προσλήψεις… επιστράτευση!
 
Μηδενικές προσλήψεις ιατρών (άλλωστε περισσεύανε σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τον Ιούλιο του 2019).. το Μάρτη του 2020-9 μήνες μετά- απλά επαναπροκηρύξανε την προκήρυξη μόνιμων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν “παγώσει” οι εκλογές, και προ λίγο καιρού επαναπροκηρύξαν τις ίδιες κενές θέσεις και ελάχιστες νέες (τη στιγμή που οι συνταξιοδοτήσεις συνεχίζονται..
 
Μηδενικές προσλήψεις νοσηλευτών και καμία εξ αυτών μόνιμη..
 
Νέα κρεβάτια ΜΕΘ έφτιαξαν ελάχιστα (ούτε 200..) μετά το Μάρτη του 2020 και αθροίζουν κι αυτά του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων (που προϋπήρχαν, αλλά κανείς δεν τολμούσε μέχρι τότε, να κάνει δημιουργικά λογιστική με τους αριθμούς στις ΜΕΘ)
 
Και φυσικά “οι νέες κλίνες ΜΕΘ και η επίταξη κλινικών ήταν χάσιμο χρημάτων”, σύμφωνα με όσα δήλωνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος… 
Έχει να κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάποιο σχόλιο για το ότι χθες έκλεισε η εφημερία στο “Θριάσιο” αφού στο τμήμα επειγόντων περιστατικών γίνεται το αδιαχώρητο.? 

Ή κάποιο σχόλιο για το τις Ζοφερές εικόνες από κοινούς θαλάμους νοσοκομείων στους οποίους, ελλείψει κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς ?

 
Η μήπως ο Πρωθυπουργός έχει κάποιο σχέδιο να διπλασιάσει αμέσως τις κλίνες ΜΕΘ?

Από: Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ

Από: Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ

Αποτυχία στα μέτρα ..
  • σχολεία χωρίς αποσυμφόρηση στις τάξεις
  • λεωφορεία πήχτρα-ούτε καν τα 600 που είχε αγοράσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ολοκληρώσανε  την αγορά, ούτε καν τα 300 που υποσχέθηκαν στη συνέχεια…
  • συνεχόμενα Lockdown χωρίς νόημα που κούρασαν τον κόσμο…
  • Έξυπνα δήθεν μέτρα που μετά από 1 μήνα πήρανε πίσω και τώρα η κίνηση που δίνει λύσεις είναι το άνοιγμα των εκκλησιών και τα κομμωτήρια/νυχάδικα…
 
Και μετά από όλα αυτά, αντί να βάλουν μυαλό προκηρύσσοντας  καμιά θέση επιτέλους και προσλαμβάνοντας άμεσα όσους είναι πρώτοι στην κατάταξη από τις προηγούμενες, επιτάσσουν τους ιδιώτες, αφού πρώτα τους χρυσώσανε το χάπι, με διπλάσιους μισθούς σε σχέση με όσα παίρνουν οι γιατροί του ΕΣΥ που αισθάνονται και βλάκες…

Βέβαια ας μη ξεχνάμε ότι Αντιπρόεδρος κυβέρνησης είναι ο Άδωνις, που λίγο καιρό πριν, δεν ήθελε να του πάρει η Τρόικα τη δόξα για την απόλυση γιατρών από το ΕΣΥ!

Ας θυμηθούμε κάποια σχόλια της κοινωνικής δικτύωσης από τον Μάρτιο του 2020
 
“45.000 υγειονομικοί έχουν κάνει αίτηση νια τις 2000 νέες προσλήψεις που είπε η κυβέρνηση ότι θα κάνει.
45.000 περιμένουν αλλά η κυβέρνηση καλεί εθελοντές!
45.000 γιατροί και νοσηλευτές στην ουρά, αλλά έχουν φτάσει στα νοσοκομεία ελάχιστοι, πολύ λιγότεροι κι απ’τους 2000 που υποσχέθηκαν, πολύ λιγότεροι απ’τους 550 που λέει ο υφυπουργός ότι προσλήφθηκαν.
Και καλούν εθελοντές! “
 
Κι ένα δεύτερο, πάλι του Μαρτίου 2020
“Καλούν εθελοντές; ΚΑΛΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ;
Καλούν εθελοντές αντί να προσλάβουν άμεσα από τους γιατρούς που είναι στη λίστα;
Και γιατί δεν τους κάλεσε χθες ο πρωθυπουργός του “αποφάσισα για το καλό σας”;
Γιατί δεν βγαίνει να τους καλέσει ο Άδωνις που τους έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη θητεία του;
Καλούν εθελοντές συνταξιούχους που θα είναι πάνω από 65 χρόνων και άρα ευπαθείς ομάδες;
Βάλανε 500 άτομα στο Σύστημα και καθάρισαν; Και τα ρίχνουν πάλι στον πατριωτισμό την Ελλήνων;
Αίσχος.”
 
Ένα χρόνο αργότερα, στο ίδιο έργο θεατές κι επιπλέον με επιστράτευση!

Όταν όμως τελειώσουν όλα θα λογαριαστούμε με ψεύτες και σκυφτούς. Τώρα προέχει η μάχη

 


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 534 access attempts in the last 7 days.