Γιάννης Νάσιος: Μια ΠΝΠ χρειάζεται. Ας γίνει και για το ΕΣΥ

Τόσες και τόσες ΠΝΠ έχουν εκδοθεί για πρόσληψη ειδικών φρουρών, διοικητικών και άλλων ειδικοτήτων.
Τόσες και τόσες ΠΝΠ έχουν εκδοθεί για πρόσληψη ειδικών φρουρών, διοικητικών και άλλων ειδικοτήτων.

Τόσες και τόσες ΠΝΠ έχουν εκδοθεί για πρόσληψη ειδικών φρουρών, διοικητικών και άλλων ειδικοτήτων.

 

Σε κάποια νοσοκομεία, οι συνάδελφοι του ΕΣΥ αγκάλιασαν τους επιστρατευμένους γιατρούς και κάνουν ότι μπορούν στο να τους εκπαιδεύσουν άρον άρον, στο πώς να ντύνονται για να μπουν σε θαλάμους COVID, πώς να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς.

 
Σε κάποια άλλα νοσοκομεία, οι επιστρατευμένοι συνάδελφοι, κυκλοφορούν σαν χαμένοι στους διαδρόμους, ψάχνοντας μόνοι τους να προσαρμοστούν και να βρουν το αντικείμενο της επιστράτευσής τους.
 
Σε κάποια άλλα, ζητώντας να μπουν στα Επείγοντα, τους λένε πως αποκλείεται, καθώς δεν έχετε προσαρμοστεί ακόμη. (Αλήθεια είναι αυτό, μα πόσο καιρό θα πάρει να προσαρμοστούν, αν ισχύει πως επιστρατεύτηκαν για 1 μήνα?)
 
Μαρτυρίες συναδέλφων από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, που επικοινωνούν μαζί μας, λένε πως δέχονται διαταγές με υποτιμητικό ύφος από το διοικητικό προσωπικό, λες και πρόκειται για νεοσύλλεκτους.
 
Την ίδια στιγμή, που πολλοί από αυτούς, αναγκάστηκαν εν μία νυκτί να αφήσουν όχι μόνο τους ασθενείς και τα ιατρεία τους, αλλά ακόμη
και τα παιδιά τους, να τα φροντίζουν τρίτοι, καθώς ανετράπη όλος ο οικογενειακός τους προγραμματισμός.
 
Μονογονεϊκή  οικογένεια, μιας συναδέλφου, που δεν έχει πού να αφήσει το παιδί της τα πρωινά που κάνει τηλεκπαίδευση και περιφέρεται άσκοπα στο νοσοκομείο καθώς όπου κι αν ρώτησε της απάντησαν “δεν ξέρουμε ακόμα πού να σε βάλουμε”.
 
Ο σύζυγος συναδέλφου που επιστρατεύτηκε, ο οποίος εργάζεται ως μόνιμος στο ΕΣΥ, αναγκάστηκε να πάρει άδεια ειδικού σκοπού, ώστε να μείνει με το ανήλικο παιδί στο σπίτι.
 
Το θέατρο του παραλόγου δηλαδή, όπου για να καλυφθεί μια τρύπα, ανοίγει μια άλλη!
Αυτές και πολλές άλλες μαρτυρίες φθάνουν στα αυτιά μας και στα αυτιά του ΠΙΣ και του ΙΣΑ από χθες το πρωί ως αργά το βράδυ.
 
Παράπλευρες δυσλειτουργίες και προβλήματα σοβαρά, κρυμμένα πίσω από τη μεγάλη εικόνα.
 
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των σπασμωδικών κινήσεων την ύστατη στιγμή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα, όταν λείπει η πρόβλεψη. Όταν υπάρχει ολιγωρία, την ίδια στιγμή που πιθανολογείται νέα επίταξη άλλων 160-200 συναδέλφων τις επόμενες ημέρες.
 
Τελευταία έκκληση:
Προσλάβετε γιατρούς και νοσηλευτές τώρα! Χθες αν είναι δυνατόν! Οι λίστες αναμονής προς πρόσληψη Επιμελητών Β’ είναι γεμάτες.
Παθολόγοι και Πνευμονολόγοι περιμένουν με τα χαρτιά τους κατατεθειμένα για να καλύψουν τις κενές οργανικές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Και είναι πολλές!
 
Μια ΠΝΠ χρειάζεται για να αποφευχθεί η γραφειοκρατία πρόσληψης ενός γιατρού, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Τόσες και τόσες ΠΝΠ έχουν εκδοθεί για πρόσληψη ειδικών φρουρών, διοικητικών και άλλων ειδικοτήτων.
 
Ας γίνει και για το ΕΣΥ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη όταν βουλιάζει το αγαθό της Δημόσιας Υγείας! Τα μπαλώματα, είναι μπαλώματα. Ξηλώνονται εύκολα.

 

Γιάννης Νάσιος (Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος)

ΠΗΓΗ


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 719 access attempts in the last 7 days.