Καταγγελίες σοκ γιατρών: Ασθενείς πεθαίνουν περιμένοντας για ΜΕΘ -Αναφορά στην εισαγγελία

Κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική υπάρχουν μόνον στο ΚΑΤ (2) και στο «Σωτηρία» (2).
Καταγγελίες σοκ γιατρών: Ασθενείς πεθαίνουν περιμένοντας για ΜΕΘ -Αναφορά στην εισαγγελία

Καταγγελίες σοκ γιατρών: Ασθενείς πεθαίνουν περιμένοντας για ΜΕΘ -Αναφορά στην εισαγγελία

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ημερήσιος αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ φτάνει έως και τους 100 στην Αττική. Άνθρωποι σύμφωνα με τις καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ.

Η κατάσταση είναι τραγική σε όλα τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας και η κυβέρνηση συνεχίζει πεισματικά να μην προχωρά στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών που διαθέτουν ΜΕΘ.

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους στο Λαϊκό Νοσοκομείο, περιμένοντας για μια κενή κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Αντωνόπουλος. Τις καταγγελίες διαψεύδει η διοίκηση αποφεύγοντας όμως να αναφερθεί στους θανάτους των ασθενών.

ΠΟΕΔΗΝ: Άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

Ειδικότερα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως διασωληνωμένοι ασθενείς χάνουν τελικά τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ.

Όπως επισημαίνεται, 70χρονος διασωληνωμένος πέθανε στο «Αμαλία Φλέμιγκ», ευρισκόμενος 5 ημέρες σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, στο «Σισμανόγλειο» νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ 10 διασωληνωμένοι, 8 νοσηλεύονται στο «Γ. Γεννηματάς», 4 στο «Ελπίς», 2 στο «Λαϊκό», 2 στο «Παμμακάριστος», 5 στο «Αλεξάνδρα», 1 στο «Ιπποκράτειο», 5 στο «Τζάνειο», 8 στο Κρατικό Νίκαιας και 4 στο «Θριάσιο».

Στο ΚΑΤ, νοσηλεύονται 4 διασωληνωμένοι ασθενείς στη μονάδα αναζωογόνησης.

Κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική υπάρχουν μόνον στο ΚΑΤ (2) και στο «Σωτηρία» (2).

Στον εισαγγελέα η ΟΕΝΓΕ

Την ίδια στιγμή Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), καταθέτει σήμερα η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Στο έγγραφο επισημαίνεται η παραμονή – σε καθημερινή βάση – δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες.

Αναφέρεται, επίσης, το πρόβλημα με τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων και τονίζεται πως η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς. Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από COVID. Οι νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν», υπογραμμίζει το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

 

ΠΗΓΗ


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 478 access attempts in the last 7 days.