Κορωνοϊός: Η Κίνα μελετά το συνδυασμό εμβολίων για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους

Το ενδεχόμενο συνδυασμού διαφορετικών εμβολίων για την Covid-19 μελετά η Κίνα

 

Κορωνοϊός: Η Κίνα μελετά το συνδυασμό εμβολίων για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους

Κορωνοϊός: Η Κίνα μελετά το συνδυασμό εμβολίων για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους

Το ενδεχόμενο συνδυασμού διαφορετικών εμβολίων για την Covid-19 μελετά η Κίνα προκειμένου να βελτιώσει την σχετικά μικρή αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων επιλογών της.

Οι Αρχές θα πρέπει «να μελετήσουν τρόπους για να λύσουν το θέμα με τα μη υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων εμβολίων», δήλωσε ο επικεφαλής του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Γκάο Φου – σχόλιο που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που κορυφαίος Κινέζος ειδικός μιλά δημοσίως για τη σχετικά χαμηλή αποτελεσματικότητα των εγχώριων εμβολίων σε μια περίοδο που η Κίνα συνεχίζει το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού και εξάγει τα σκευάσματά της ανά την υφήλιο.

Από την έναρξη του εμβολιασμού τον περασμένο χρόνο στην Κίνα έχουν χορηγηθεί σχεδόν 161 εκατ. δόσεις – ενώ σχεδιάζονται και σταθμοί εμβολιασμού για Κινέζους υπηκόους στο εξωτερικό – κι οι Αρχές σκοπεύουν να έχει λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων το 40% των 1,4 δισ. πολιτών της χώρας μέχρι τον Ιούνιο, αλλά πολλοί κάτοικοι έχουν καθυστερήσει να δηλωθούν για να πάρουν σειρά, καθώς η ζωή έχει σε μεγάλο βαθμό επιστρέψει στην κανονικότητα και τα ξεσπάσματα τίθενται υπό έλεγχο.

Ο Γκάο έχει υπογραμμίσει στο παρελθόν ότι ο καλύτερος τρόπος ανάσχεσης της πανδημίας είναι με τα εμβόλια και πρόσφατα επεσήμανε ότι η Κίνα σκοπεύει ανάμεσα στα τέλη του έτους και τα μέσα του 2022 να έχει εμβολιαστεί το 70% – 80% του πληθυσμού.

Χθες πάντως, επεσήμανε ότι μια από τις επιλογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χαμηλής αποτελεσματικότητας είναι η μείξη δόσεων εμβολίων που δημιουργήθηκαν με διαφορετικές τεχνολογίες – επιλογή που εξετάζουν ειδικοί και σε άλλες χώρες.

Ο Γκάο είπε ότι δεν θα πρέπει να αγνοηθούν τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA – που χρησιμοποίησαν οι Pfizer/BioNTech και η Μοderna – επειδή υπάρχουν ήδη αρκετά άλλα σκευάσματα για την Covid-19 στην Κίνα, απευθύνοντας έκκληση για περαιτέρω έρευνες.

Στην Κίνα έχουν λάβει έκτακτη έγκριση τέσσερα εμβόλια, η αποτελεσματικότητα των οποίων, ωστόσο, είναι χαμηλότερη σε σχέση με εκείνα των Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Κλινικές δοκιμές του σκευάσματος της κινεζικής Sinovac στη Βραζιλία έδειξαν αποτελεσματικότητα γύρω στο 50% στην πρόληψη της λοίμωξης και 80% στην πρόληψη βαριάς νόσου, που θα απαιτήσει ιατρική παρέμβαση.

Τα εμβόλια της Sinopharm έδειξαν αποτελεσματικότητα 79,34% και 72,51% αντίστοιχα, ενώ η συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου της CanSino είναι 65,28% μετά από έναν μήνα.

 

ΠΗΓΗ


Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 642 access attempts in the last 7 days.