Σκηνικό διάλυσης με ορμητήριο το Νοσοκομείο Πύργου, λέει η Ομοσπονδία τους

Τι αναφέρει σε επιστολή η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών
Εκτός από τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που άλλωστε αφορούν όλα τα νοσοκομεία της χώρας, η απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου έχει εξαναγκάσει σε φυγή πολλούς γιατρούς του νοσοκομείου.

Εκτός από τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που άλλωστε αφορούν όλα τα νοσοκομεία της χώρας, η απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου έχει εξαναγκάσει σε φυγή πολλούς γιατρούς του νοσοκομείου.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για άλλη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και κάνει λόγο για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Πύργου το οποίο οδηγείται προς πλήρη διάλυση.

Σε επιστολή πρός τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τη διοίκηση του Γ.Ν. Π. «Άγιος Ανδρέας, τη διοίκηση Π.Γ.Ν. Πατρών, τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, τα μέλη Γ.Σ ΟΕΝΓΕ, τους προέδρους Ενώσεων και τα ΜΜΕ η Ομοσπονδία περιγράφει ένα σκηνικό διάλυσης στη δημόσια υγεία στην περιοχή.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Εκτός από τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που άλλωστε αφορούν όλα τα νοσοκομεία της χώρας, η απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου έχει εξαναγκάσει σε φυγή πολλούς γιατρούς του νοσοκομείου.

Έχει απομείνει μόλις ένας (1) Παθολόγος μετά την εξώθηση σε παραίτηση των τριών (3) άλλων Παθολόγων, για ένα νοσοκομείο που νοσηλεύει σε καθημερινή βάση πολλές δεκάδες ασθενών της επιδημίας (100 την προηγούμενη εβδομάδα), που εφημερεύει καθημερινά για επείγοντα περιστατικά και που διαθέτει και εμβολιαστικό κέντρο για τον γενικό πληθυσμό.

Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί όλο αυτό το διάστημα να φροντίσουν για τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και αντί να παρέμβουν έγκαιρα και να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες του διοικητή που έχει δώσει τη χαριστική βολή στο νοσοκομείο, δίνουν εντολές αναγκαστικής μετακίνησης Παθολόγων από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας (Π.Γ.Ν.Π και Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας») οξύνοντας έτσι τις ελλείψεις στα δύο αυτά νοσοκομεία και ιδιαίτερα στο Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας».

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου είχε έγκαιρα και επανειλημμένα προειδοποιήσει, αλλά αυτές οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν από τους αρμόδιους.

Απαιτούμε:

§  Ενίσχυση του Γ.Ν Πύργου με μόνιμο προσωπικό, κατά προτεραιότητα μόνιμους Επιμελητές Παθολόγους.

§  Να λυθεί επιτέλους το θέμα της κακοδιοίκησης του νοσοκομείου Πύργου.

§  Να ακυρωθούν τα απαράδεκτα εντέλλεσθε προς τους γιατρούς των νοσοκομείων Π.Γ.Ν. Πατρών και Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας».

ΠΗΓΗ


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 596 access attempts in the last 7 days.