Ανατροπή: Ο κορωνοϊός δεν είναι αναπνευστική αλλά αγγειακή νόσος – Κίνδυνος από την πρωτεΐνη-ακίδα (βίντεο)

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο COVID-19 είναι κυρίως μια αγγειακή ασθένεια.
Ερευνητές στο Ινστιτούτο Βιολογίας Salk στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι ο COVID-19 είναι κυρίως μια αγγειακή ασθένεια.

Ερευνητές στο Ινστιτούτο Βιολογίας Salk στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι ο COVID-19 είναι κυρίως μια αγγειακή ασθένεια.

Λόγω των συμπτωμάτων του, ο COVID-19 έχει μέχρι στιγμής θεωρηθεί αναπνευστική νόσος. Μια αμερικανική μελέτη ωστόσο, ανατρέπει τις εκτιμήσεις με ένα νέο εύρημα: Ο COVID-19 είναι μια εντελώς διαφορετική ασθένεια από ό, τι είχε θεωρηθεί προηγουμένως.

 

 

 

Μέχρι τώρα, η επιστήμη έχει υποθέσει ότι ο COVID-19 προκαλεί αναπνευστική νόσο, καθώς οι πνεύμονες των ασθενών με κορωνοϊό ειδικότερα επηρεάζονται σοβαρά. Ωστόσο, η πρωτεΐνη-ακίδα, η οποία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη νόσο COVID-19, που προκαλείται από τον ιό SARS CoV-2, οδηγεί σύμφωνα με τη μελέτη σε νέα συμπεράσματα.

 

Τώρα, ερευνητές στο Ινστιτούτο Βιολογίας Salk στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν ότι ο COVID-19 είναι κυρίως μια αγγειακή ασθένεια. Αυτό ανακοίνωσε το ινστιτούτο με δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Μέχρι τώρα, η πρωτεΐνη-ακίδα έχει συσχετιστεί μόνο με τον κίνδυνο μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Οι ακίδες, οι «αιχμές» δηλαδή του κορωνοϊού, είναι πρωτεΐνες στο κέλυφος του ιού και δίνουν στον ιό COVID-19 την τυπική του μορφή. Αυτές οι πρωτεΐνες-ακίδες επιτρέπουν στον ιό να εισέλθει σε ένα νέο κύτταρο, βοηθώντας έτσι στη μετάδοσή του.

 

Οι επιστήμονες υποπτεύονται εδώ και αρκετό καιρό ότι ο COVID-19 είναι μια αγγειακή ασθένεια. Τέλος, άλλες μελέτες δείχνουν ότι οι ασθενείς με COVID έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο αγγειακών παθήσεων όπως θρόμβωση, πνευμονική εμβολή ή σοβαρές κυκλοφορικές διαταραχές στα πόδια και στα χέρια, όπως αναφέρθηκε από τη Γερμανική Εταιρεία Αγγειολογίας και Αγγειοχειρουργικής.

 

Η μελέτη της ερευνητικής ομάδος έχει ως στόχο να εξηγήσει, πώς η λοίμωξη από κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει τόσα πολλά διαφορετικά συμπτώματα, όπως εγκεφαλικά επεισόδια ή επιπλοκές σε άλλα μέρη του σώματος. Σύμφωνα με τον Μέινορ, ωστόσο, όλες οι περιπτώσεις έχουν το κοινό ότι σχετίζονται με τα αιμοφόρα αγγεία.

Η πρωτεΐνη-ακίδα βλάπτει το αγγειακό σύστημα
 

Αυτός ο ψευδοϊός κατέστρεψε τους πνεύμονες και τις αρτηρίες στο ζωικό μοντέλο ακόμη και χωρίς τον πραγματικό ιό. Αυτό, με τη σειρά του, αποδεικνύει, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι η πρωτεΐνη-ακίδα από μόνη της είναι αρκετή για να προκαλέσει την ασθένεια.

Τα δείγματα ιστού τελικά αποκάλυψαν ότι ο ψευδοϊός είχε προκαλέσει φλεγμονή στα λεγόμενα ενδοθηλιακά κύτταρα, τα οποία ευθυγραμμίζουν τα τοιχώματα της πνευμονικής αρτηρίας από μέσα. Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές διεξήγαγαν περαιτέρω δοκιμές και πειράματα. Αυτά έδειξαν ότι η πρωτεΐνη-ακίδα μπορεί να δεσμεύσει το ένζυμο ACE2.

Το ένζυμο 2 (ACE2) που μεταβάλλει την αγγειοτενσίνη, παράγεται κυρίως από κύτταρα των πνευμόνων, όπου μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο εισόδου για τον ιό στην κυτταρική επιφάνεια.

Στα πειράματα των ερευνητών, η σύνδεση με τον ιό SARS-CoV-2 διατάραξε τη μετάδοση μοριακού σήματος του ACE2 στα μιτοχόνδρια – και αυτά ήταν ως αποτέλεσμα κατεστραμμένα και κατακερματισμένα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια επίδραση όταν τα κύτταρα έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό. Ωστόσο, αυτό είναι το πρώτο επιστημονικό έργο που δείχνει ότι υπάρχει ακόμη και σοβαρή βλάβη όταν τα κύτταρα έρχονται σε επαφή μόνο με την πρωτεΐνη ακίδας – ακόμη και αν οι δυνατότητες αναπαραγωγής του ιού διαβρώνονται.

«Η αφαίρεση των δυνατοτήτων αναπαραγωγής του ιού εξακολουθεί να έχει σημαντική επιβλαβή επίδραση στα αγγειακά κύτταρα, απλά και μόνο λόγω της ικανότητάς του να συνδέεται με αυτόν τον υποδοχέα ACE2, τον υποδοχέα πρωτεΐνης S, ο οποίος είναι πλέον γνωστός χάρις στον Covid», εξηγεί ο Μέινορ.

Επιπλέον, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Salk θέλουν τώρα να συνεχίσουν την έρευνα για τις πρωτεΐνες-ακίδες – ειδικά όσον αφορά στους μεταλλαγμένους κορονωϊούς. «Μελέτες με μεταλλαγμένες πρωτεΐνες-ακίδες θα παράσχουν νέες πληροφορίες σχετικά με τη μολυσματικότητα και τη σοβαρότητα των μεταλλαγμένων ιών SARS-CoV-2», αναφέρει η FRANKFURTER RUNDSCHAU.

Ως επόμενο βήμα, οι ερευνητές από την Καλιφόρνια θέλουν να διερευνήσουν πιο στενά τον μηχανισμό που διαταράσσει την πρωτεΐνη ACE2, καταστρέφοντας έτσι τα μιτοχόνδρια και προκαλώντας τα να αλλάξουν το σχήμα τους.

Ανησυχία για τα εμβόλια mRNA

Όλα αυτά βέβαια γεννούν για άλλη μια φορά ανησυχία για τα εμβόλια mRNA, όπως αυτά της Moderna και της Pfizer/Biontech, που βασίζουν τη δράση τους σε αυτές ακριβώς τις πρωτεΐνες-ακίδες.

Σε κάθε περίπτωση, καταδεικνύονται οι παθογένειες της ταχείας παραγωγής όλων των εμβολίων που βρίσκονται σήμερα σε κυκλοφορία, ενώ δικαιώνονται οι επιφυλάξεις και η διστακτικότητα του κόσμου να εμβολιασθεί.

Η κατάταξη όλων των ανθρώπων που ανησυχούν για τους κινδύνους, που η ίδια η επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει κάθε μέρα, στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και της παράνοιας είναι σίγουρα μία ανήθικη πρακτική εκ μέρους των κυβερνήσεων, αλλά και των προπαγανδιστικών μηχανισμών που έχουν αναλάβει τη στήριξή τους.

Για την ιστορία, στο φημισμένο αμερικανικό ινστιτούτο Salk, έχουν από ιδρύσεώς του το 1960 εργαστεί 11 νομπελίστες, εκ των οποίων οι δύο είναι σήμερα ενεργά μέλη της διοίκησης του ιδρύματος.

 

 

ΠΗΓΗ


Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 509 access attempts in the last 7 days.