Πάτρα: Ομόφωνα αθώοι 4 γιατροί του “Αγίου Ανδρέα” που κατηγορήθηκαν για τον θάνατο ασθενούς

Η απόφαση του δικαστηρίου
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πατρών και οι τέσσερις γιατροί  (δύο ειδικευόμενοι και δύο επιμελητές) του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Οι γιατροί απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τον θάνατο 42χρονου ασθενούς που τους βάραινε.

Ο 42χρονος κατέληξε το  2014, από διαχωρισμό και ρήξη θωρακικής αορτής- σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση- λίγες ώρες αφότου επέστρεψε από το Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί με έντονους πόνους στο στομάχι.

Ο ασθενής εξετάστηκε από τους γιατρούς της Καρδιολογικής και εν συνεχεία της παθολογικής Κλινικής που εφημέρευαν στα επείγοντα του Νοσοκομείου, οι οποίοι του είπαν να επιστρέψει στο σπίτι του, χωρίς τίποτε να προμηνύει την τραγική εξέλιξη.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας του 42χρονου στο δικαστήριο,  οι τέσσερις γιατροί που τον εξέτασαν επέδειξαν ιατρική αμέλεια και ζήτησαν την ενοχή τους.

Οι γιατροί από την πλευρά τους υπεραμύνθηκαν των ενεργειών τους,  λέγοντας πως όλες οι εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή, δεν έδειξαν κανένα ύποπτο σύμπτωμα για καρδιολογικό νόσημα, ενώ ο ίδιος προσήλθε στα Επείγοντα με στομαχικό άλγος.

Τόνισαν πως έπραξαν με βάση το ιατρικό πρωτόκολλο και τη βιβλιογραφία, ασχολήθηκαν με τον ασθενή με τη δέουσα προσοχή κάνοντας τις απαιτούμενες εξετάσεις

Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων γιατρών, τονίζοντας πως δεν μπορούσαν να προβλέψουν τον οξύ διαχωρισμό της αορτής που υπέστη, εφόσον δεν είχε συμπτώματα όταν τον εξέτασαν.

*στοιχεία από εφημερίδα “Γνώμη”

ΠΗΓΗ


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 948 access attempts in the last 7 days.