Από το χειροκρότημα στη διάλυση του ΕΣΥ

Επανήλθαν τα σενάρια συρρίκνωσης του ΕΣΥ για τη μετά Covid εποχή. Ο Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα από την υγειονομική κρίση.
Από το χειροκρότημα στη διάλυση του ΕΣΥ.  Επανήλθαν τα σενάρια συρρίκνωσης του ΕΣΥ για τη μετά Covid εποχή.

Από το χειροκρότημα στη διάλυση του ΕΣΥ. Επανήλθαν τα σενάρια συρρίκνωσης του ΕΣΥ για τη μετά Covid εποχή.

Του ΣΠΥΡΟΥ ΡΑΠΑΝΑΚΗ

Εξόχως αποκαλυπτική της αντίληψης Μητσοτάκη για το ΕΣΥ και της κυβερνητικής στρατηγικής για εξυπηρέτηση συμφερόντων των ιδιωτών φίλων της ήταν η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο συνέδριο του ygeiamou.gr.

«Το σύστημα Υγείας πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό, αλλά ποιοτικό» δήλωνε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, έπειτα από έναν χρόνο πανδημικής κρίσης που διαχειρίστηκε το δημόσιο σύστημα Υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

«Για άλλη μια φορά η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών είναι πιο σημαντικά από τις ζωές των ανθρώπων» σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη ότι έχει σχέδιο την ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση του ΕΣΥ στηρίζοντας τις ιδιωτικές κλινικές «που, αντί να συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την είδαν ως μια τεράστια ευκαιρία κερδοσκοπίας».

Υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας για να σταματήσει να είναι σύστημα μιας νόσου. Επικαλέστηκε μάλιστα τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 2020 υπήρξαν περισσότερες από 9.000 απώλειες που καταγράφονται ως υπερβάλλουσα θνησιμότητα.

Γεραπετρίτης: Ριζική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ με ιδιωτικοποίηση

Προς επίρρωση των όσων υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικράτειας Γ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον Alpha προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν 0α χάσει χρόνο στην υλοποίηση του σχεδίου υποβάθμισης του ΕΣΥ και των ιδιωτικοποιήσεων.

«Μπορεί το Δημόσιο να έχει τη διεύθυνση του project, αλλά πάντοτε οι δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως κρίσιμες» σημείωσε. «Βγαίνοντας από την πανδημία, διαβεβαιώνω ότι μπαίνουμε στη φάση της ριζικής μεταρρύθμισης του συστήματος Υγείας» ήταν η φράση της ριζικής μεταρρύθμισης του συστήματος Υγείας» ήταν η φράση – κλειδί του υπουργού Επικράτειας για το ΕΣΥ.

Ξανθός: Ετοιμάζουν τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ

«Ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να έχει νεοφιλελεύθερες εμμονές για το δημόσιο σύστημα Υγείας» σημείωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Αν. Ξανθός. Μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά τόνισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα από την υγειονομική κρίση.

«Αντί να δεσμευτεί για τη σοβαρή ενίσχυση των δημόσιων δομών με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς), αντί να παρουσιάσει ένα πολυετές πλάνο μαζικών μόνιμων προσλήψεων και μια σοβαρή αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου και των αποδοχών των εργαζομένων του ΕΣΥ, επανέφερε για άλλη μια φορά την ατζέντα της σταδιακής ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας» υπογράμμισε.

Μάλιστα προέβλεψε ότι η στρατηγική των ΣΔΙΤ θα δώσει στο ΕΣΥ, «που έχει ήδη αποδιοργανωθεί λόγω της “κοβιντοποίησής” του επί ένα χρόνο», τη «χαριστική βολή».

ΠΗΓΗ


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 948 access attempts in the last 7 days.