Και στο νοσοκομείο του Πύργου, σχεδόν 100% η θνητότητα στην ΜΕΘ covid

Μετά το νοσοκομείο του Αγρινίου και αυτό της Κέρκυρας, και στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας η θνητότητα στην ΜΕΘ covid προσεγγίζει το 100%.
Χρήστος Χριστόπουλος: Δ/κτης Γ.Ν. Πύργου

Χρήστος Χριστόπουλος: Δ/κτης Γ.Ν. Πύργου

Είναι το τρίτο νοσοκομείο για το οποίο γίνεται γνωστός ένας τέτοιος θλιβερός απολογισμός, και με τα τρία νοσοκομεία να ανήκουν διοικητικά στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι από τη δημιουργία της Μονάδας covid το περασμένο φθινόπωρο στην πρωτεύουσα της Ηλείας, εισήχθησαν σε αυτή 35 άτομα. 30 κατέληξαν εκεί και ακόμα 4 έχασαν τη ζωή τους στην απλή κλινική του νοσοκομείου, λίγα 24ωρα μετά την έξοδό τους από τη ΜΕΘ. 34/35 νεκροί. Ένας ασθενής έφυγε, σύμφωνα με πληροφορίες, με ιδιωτικό ασθενοφόρο για την Αθήνα.

 
 

«Είναι γνωστή από καιρό η έλλειψη γιατρών και συγκεκριμένα παθολόγων, σε έναν τομέα με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις. Αυτό οδηγεί στο «κόκκινο» τις περισσότερες φορές τη λειτουργία του Νοσοκομείου ειδικά με τις αυξημένες ανάγκες με τον covid 19 αλλά και συνυπολογιζομένου πως πολύ μεγάλο ποσοστό των υπόλοιπων περιστατικών που αφορούν τους ανθρώπους είναι παθολογικής φύσεως.

Τι θα γίνει με τους ανθρώπους αυτούς; Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση και η πολιτεία πάντα μεταθέτει την επίλυση του προβλήματος σε …μελλοντικούς σχεδιασμούς και κάνει πώς δεν καταλαβαίνει ποιο είναι και πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που δεν έχουμε Παθολόγους στον Πύργο.

Μα τελικά δεν βλέπει και δεν καταλαβαίνει κανείς από τους αρμόδιους τι γίνεται;», είχε δηλώσει τότε ο δήμαρχος Πύργου. Γίνεται σαφές πως, τουλάχιστον από τον Απρίλιο, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε.

 
Η κόντρα των γιατρών με τον διοικητή και το… αποτέλεσμα

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως τα πράγματα στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας δε λειτουργούσαν «ρολόι», πόσο μάλλον όταν το νοσοκομείο κλήθηκε να μπει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Στα μέσα Μαΐου η παθολόγος και μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου, Θεοδώρα Νικολοπούλου παραιτήθηκε ερχόμενη δημόσια σε σύγκρουση με τον διοικητή του νοσοκομείου, Χρήστο Χριστόπουλο.

Αν και πρώην διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο, από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση τον Ιανουάριο, έχουν αποχωρήσει από το νοσοκομείο περί τους 15 γιατρούς. Η πλευρά των γιατρών αποδίδει και τις 15 αποχωρήσεις σε αυταρχικές συμπεριφορές και πίεση για υπερεργασία από την πλευρά του διοικητή.

Ο κ. Χριστόπουλος από την πλευρά του διαψεύδει πως όλες οι αποχωρήσεις σχετίζονται με παράπονα προς τη διοίκηση. Έχει δηλώσει ότι δέχεται πόλεμο επειδή προσπάθησε να σπάσει συντεχνιακές λογικές αλλά παραδέχεται ότι κατέθεσε μηνυτήριες αναφορές κατά γιατρών, επειδή οι τελευταίοι είχαν λάβει αναρρωτικές άδειες.

Παρά τις 15 αποχωρήσεις, οι περισσότερες από τις κενές θέσεις δεν καλύφθηκαν. Ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπηρετεί μόνο ένας παθολόγος. Στη ΜΕΘ covid πάλι, όπου η θνητότητα προσεγγίζει το 100%, από τους επτά γιατρούς μόνο δύο είναι εντατικολόγοι.

«Για να κρατήσει τη ΜΕΘ covid ανοιχτή, ο διοικητής τοποθέτησε εκεί γιατρούς που μέχρι τότε δεν είχαν καμία σχέση με την Εντατική Θεραπεία», λέει στο tvxs.gr γιατρός της περιοχής.

Το tvxs.gr επεχείρησε να επικοινωνήσει με τον διοικητή του νοσοκομείου κο. Χριστόπουλο, όμως η συνεργάτης του μας συνέστησε να τηλεφωνήσουμε αύριο Τρίτη στην διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας.

 

ΠΗΓΗ


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 371 access attempts in the last 7 days.