Γ.Ν Αγρινίου: “Φαίνεται η γύμνια μας” Ο διευθυντής της ΜΕΘ μιλά για τους 40 νεκρούς

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε
Γ.Ν. Αγρινίου

Γ.Ν. Αγρινίου: Ο διευθυντής της ΜΕΘ μιλά για τους 40 νεκρούς

 

Την ώρα που η εισαγγελική έρευνα για τους 40 ασθενείς με κορονοϊό που κατέληξαν στο Γ.Ν. Αγρινίου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο διευθυντής της ΜΕΘ υποστηρίζει, πως η μονάδα δεν είχε τα κατάλληλα μηχανήματα για να διαχειριστεί covid περιστατικά.

«Επέμενα να μην γίνει η ΜΕΘ Covid γιατί το σύνολο του Γ.Ν. Αγρινίου δεν διαθέτει τις δυνατότητες. Η ΜΕΘ στερείται μία σειρά από βασικά μηχανήματα με αποτέλεσμα τώρα σε καιρό πολέμου να φαίνεται η «γύμνια» μας. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει πνευμονολογική κλινική, λοιμωξιολόγο, λειτουργούντα μαγνητικό τομογράφο και η ΜΕΘ χωρίς αναπνευστήρες high frequency δεν μπορεί να αντιμετωπίσει Covid», δήλωσε ο Διευθυντής ΜΕΘ Αγρινίου, Κωνσταντίνος Γκιάφης στην εκπομπή “Live News”.

Όπως τονίζει ο διευθυντής της ΜΕΘ στην επιστολή του προς τις υγειονομικές αρχές, ένας από τους βασικούς λόγους που κατέληξαν 40 από τους συνολικά 41 ασθενείς ήταν πως οι περισσότεροι ήταν περιστατικά τελικού σταδίου.

«Στη ΜΕΘ έφθαναν περιστατικά τελικού σταδίου. Το timing έχει τον πρώτο ρόλο στην επιβίωση του όποιου ασθενούς ΜΕΘ. Τις περισσότερες ημέρες του μήνα κοιμόμουν στο καναπεδάκι του γραφείου μου. Εμείς δώσαμε μάχη που ναι μεν δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα, αλλά αισθανόμαστε ότι τηρήσαμε τον όρκο μας. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται» υπογράμμισε ο κ. Γκιάφης.

 

ΠΗΓΗ


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 514 access attempts in the last 7 days.