Απάτη εις βάρος ΕΟΠΥΥ: Στο φως οι διάλογοι μελών της σπείρας

Συνολικά 13 συλληφθέντες, ανάμεσα τους και 2 γιατρο
Απάτη εις βάρος ΕΟΠΥΥ: Στο φως οι διάλογοι μελών της σπείρας

Απάτη εις βάρος ΕΟΠΥΥ: Στο φως οι διάλογοι μελών της σπείρας

Τις συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης που σύμφωνα με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, επέφερε ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου που υπερβαίνει το ποσό των 5.000.000 ευρώ, δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Η οργάνωση εξασφάλιζε ΑΜΚΑ για τα παραποιημένα έγγραφα ακόμα και από Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Οι συνολικά 13 συλληφθέντες, ανάμεσα τους και 2 γιατροί, αφέθηκαν ελεύθεροι την Παρασκευή μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή.

Οι διάλογοι
 

Η εφημερίδα αποκαλύπτει πως αρχηγικό μέλος της σπείρας με τις «μαϊμού» συνταγογραφήσεις «προειδοποιεί» γιατρό που υπέγραφε τις πλαστές βεβαιώσεις και έχει κληθεί από τις αρχές να καταθέσει ως μάρτυρας. «Και επειδή συνεργάζεσαι ακόμα και επειδή είσαι άνθρωπος ακόμα δικός μας, ξέρεις ότι συνταγογραφήσεις έχουνε γίνει για εμάς, να το ξέρεις ότι οι ίδιες συνταγογραφήσεις έχουνε γίνει και από άλλους γιατρούς. Δηλαδή δεν είσαι η μοναδική συνταγογράφος για τις συνταγογραφήσεις αυτές τις οποίες έχω πάρει εγώ είκοσι πελάτες από την ….., είκοσι από την ..… και πενήντα από την . ……», φέρεται να είπε το αρχηγικό μέλος.

Σε άλλο διάλογο που φέρνει στη δημοσιότητα το ρεπορτάζ αναφέρεται:

Γιατρός: Σου πουλήσανε πελάτες;
Αρχηγικό μέλος: Τι;
Γιατρός: Σου πουλήσανε πελάτες;
Αρχηγικό μέλος: Βέβαια όταν ήρθε ο άλλος το παιδί από το Βόλο και πήρα πενήντα άτομα μαζεμένα.

Σε μια άλλη περίπτωση μέλος της οργάνωσης φαίνεται σύμφωνα με τον διάλογο που δημοσιεύει το ρεπορτάζ να δίνει οδηγίες σε έναν άνδρα πως να διαχειριστεί ενδεχόμενο τηλέφωνο από τον ΕΟΠΥΥ.

«Ωραία, άκουσε με λίγο και να το θυμάσαι και εσύ, αν πάρουν τηλέφωνο από τον ΕΟΠΥΥ, ΕΟΔΥ δεν ξέρω από πού στο διάλο μπορεί να πάρουν τηλέφωνο και το σηκώσεις εσύ το σταθερό και σε ρωτήσουνε, ναι είμαστε από το κράτος από κάποια υπηρεσία του κράτους. (…)Αν έχετε οξυγόνο και τέτοια, γιατί έχουμε γράψει και σε σένα και στη μάνα. (…) Εσύ θα πεις εκείνη την ώρα «ναι ναι ναι αλλά δεν μπορώ να σας μιλήσω τώρα πάρτε με αργότερα. Και κλείστους το τηλέφωνο και με παίρνεις τηλέφωνο επί τόπου».

Παρουσιάζονται και διάλογοι που αποκαλύπτουν τα διαφορετικά ποσά που φέρονται να έπαιρναν οι συνολικά 54 γιατροί που εμπλέκονται στην υπόθεση και οι οποίοι φέρονται να πραγματοποιούσαν «μαϊμού» συνταγογραφήσεις.

Άγνωστος άνδρας: Και πόσα παίρνει ο γιατρός;
Μέλος οργάνωσης: Εκατόν πενήντα ευρώ.
Άγνωστος άνδρας: Εκατόν πενήντα ευρώ.
Μέλος οργάνωσης: Εκατόν εκατόν πενήντα αναλόγως πόσο θα το δώσεις.
Άγνωστος άνδρας: Ναι για τον νεφελοποιητή παίρνει είκοσι;
Μέλος οργάνωσης: Ναι είκοσι ναι.

Σε διαφορετική καταγεγραμμένη συνομιλία μέλος της σπείρας αναφέρει: «Εσύ τώρα τους πνευμονολόγους ας πούμε ξέρεις, ξέρουμε πως θα τους προσεγγίσουμε γιατί είναι καθαρά για το οξυγόνο και σιπαπ και τα λοιπά. Ναι, το ίδιο προσεγγίζετε και το παθολόγο. Ακριβώς. Ναι. Απλά του λες ότι θα παίρνει 30 ευρώ και δεν θα πάρει 50, εννοείται…»

Όταν ο αστυνομικός κλοιός άρχισε να σφίγγει, τα μέλη της οργάνωσης φαίνεται να τρομοκρατούνται, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». «Καλά μου ‘χουν κοπεί τα πόδια μου τώρα» αναφέρει σύμφωνα με το δημοσίευμα σε τηλεφωνική συνομιλία αρχηγικό μέλος της οργάνωσης όταν η λογίστρια της παράνομης «φάμπρικας» τον ενημερώνει ότι άνδρας «κλήθηκε από την αστυνομία για να δώσει κατάθεση για κάτι συνταγογραφήσεις».

 

ΠΗΓΗ


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 595 access attempts in the last 7 days.