Κορωνοϊός – Ανεμβολίαστοι πάνω από 9 στους 10 διασωληνωμένους

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τους ανεμβολίαστους που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώνοντας ότι όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν θανάσιμα.
Κορωνοϊός – Ανεμβολίαστοι πάνω από 9 στους 10 διασωληνωμένους

Κορωνοϊός – Ανεμβολίαστοι πάνω από 9 στους 10 διασωληνωμένους

 

Στα στοιχεία που για πρώτη φορά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (30/8) το συντριπτικό ποσοστό των ασθενών με κορωνοϊό, οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι.

Από τους 338 διασωληνωμένους ασθενείς που ανακοινώθηκαν σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Συγκεκριμένα, οι 309 (ποσοστό 91,42%) δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού ή έχουν κάνει μόνο μία δόση.

Αντίθετα, μόλις 29 άνθρωποι (8,58%) που είναι διασωληνωμένοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν και οι εμβολιασμένοι έχουν κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά, ωστόσο, 9 στους 10 που βρίσκονται σήμερα στη ΜΕΘ και δίνουν μάχη για τη ζωή είτε δεν έχουν κάνει εμβόλιο είτε έχουν κάνει τη μία δόση.

Αίρονται έτσι τα επιχειρήματα όσων αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο γιατί αυτό δεν προστατεύει από τον κορωνοϊό, ή, ότι δεν έχει κανένα νόημα να το κάνουν γιατί και οι εμβολιασμένοι θα νοσήσουν.

Εκστρατεία πειθούς για τον εμβολιασμό

Τα στοιχεία αυτά θα δίνονται στη δημοσιότητα προκειμένου να βοηθήσουν στην εκστρατεία πειθούς για τον εμβολιασμό και για να εμποδίσουν τη διάδοση fake news για το πόσο κινδυνεύουν από βαριά νοσηλεία οι εμβολιασμένοι.

 

Πηγή
 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 592 access attempts in the last 7 days.