6η ΥΠΕ: Μηνύτρια αναφορά για τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της Πάτρας

Την κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας ο διοικητής Γιάννης Καρβέλης
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας  των δύο νοσοκομείων της Πάτρας (νοσοκομείο Ρίου και ‘Άγιος Ανδρέας) κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας  ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Να σημειώσουμε  ότι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αχαΐας, κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα.

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”, όσο και στο νοσοκομείο του Ρίου απέκλεισαν  τα γραφεία διοίκησης των νοσηλευτηρίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προκειμένου να μην προωθηθούν οι αναστολές εργασίας, όσων δεν εμβολιαστούν.

Σε μια πολύ δύσκολη φάση λειτουργίας θα μπουν από την Τετάρτη τα νοσοκομεία της Πάτρας που καλούνται να διαχειριστούν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και λογω του κορωνοϊού με 680 εργαζόμενους λιγότερους, καθώς το επόμενο 24ωρο μπαίνουν σε αναστολή εργασίας όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

 
Το μεγαλύτερο κενό εργαζομένων θα δημιουργηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς σε σύνολο 2.200 εργαζομένων είναι ανεμβολίαστοι οι 400. Από αυτούς οι 35 είναι γιατροί, οι 280 νοσηλευτικό και οι 85 ανήκουν στο διοικητικό, βοηθητικό και άλλο προσωπικό.
 
Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας», υπηρετούν σήμερα 1.300 εργαζόμενοι. Από αυτούς είναι ανεμβολίαστοι οι 250 εκ των οποίων 25 γιατροί, 150 νοσηλευτές και οι άλλοι 75 διοικητικό, βοηθητικό και άλλο προσωπικό.

 

Τις λιγότερες απώλειες θα έχει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Καραμανδάνειο όπου από τους 295 εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί οι 30, η πλειοψηφία των οποίων αφορά διοικητικό προσωπικό.

 

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 514 access attempts in the last 7 days.