Κορωνοϊός: Προκαλεί βλάβες και στον εγκέφαλο λέει καθηγητής Καρδιολογίας

Προβλήματα υγείας που προκαλεί ο κορωνοϊός ακόμη και σε αυτούς που έχουν νοσήσει ελαφρά
Κορωνοϊός: Προκαλεί βλάβες σε καρδιά, εγκέφαλο και άλλα όργανα

Κορωνοϊός: Προκαλεί βλάβες σε καρδιά, εγκέφαλο και άλλα όργανα

Στο προβλήματα υγείας που προκαλεί ο κορωνοϊός ακόμη και σε αυτούς που έχουν νοσήσει ελαφρά αναφέρθηκε ο καθηγητής Καρδιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του συνεδρίου Arrhythmias Update 2021, Βασίλειος Βασιλικός.

Ο κ. Βασιλικός μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Real Fm στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «ο κορωνοϊός δεν είναι μια απλή γρίπη» και περιέγραψε τις επιπλοκές που μπορεί να έχει σε όργανα όπως η καρδιά. Επίσης τόνισε ότι προκαλεί σημαντικές βλάβες στον εγκέφαλο, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο νέας μελέτης που έγινε στις ΗΠΑ.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας αναφέρθηκε, ακόμη, στις μακροχρόνιες επιπλοκές από τη νόσο τονίζοντας πως περνούν τουλάχιστον 4 μήνες για να συνέλθουν οι ασθενείς covid.

«Είμαι στον έκτο μήνα και ακόμη δεν ανέκτησα τις δυνάμεις μου όπως θα ήθελα», είπε για τη δική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό ο κ. Βασιλικός, ενώ υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο. «Όποιος επιλέγει να μην εμβολιαστεί και να μην τηρήσει τα μέτρα είναι τουλάχιστον επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βασιλικός απέρριψε τόσο τις φήμες που διακινούνται στο διαδίκτυο περί συνωμοσίας των πολυεθνικών όσο και τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν για σύνδεση του εμβολίου με οξύ ισχαιμικό σύνδρομο.

Πηγή
 

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 514 access attempts in the last 7 days.