Νίκος Τζανάκης: Ελπίζω οι αντιεμβολιαστές να σκεφτούν πόσους παίρνουν στο λαιμό τους

Τόνισε για μια ακόμη φορά τη σημασία του εμβολιασμού
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης

Για τη μικροβιολόγο που έχασε τη ζωή της από τον κορονοϊό μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νικόλαος Τζανάκης και τόνισε για μια ακόμη φορά τη σημασία του εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται πως η γιατρός αρνούνταν να κάνει το εμβόλιο και έτσι νοσηλευόταν σε δύσκολη κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο από τις 4 Αυγούστου.

«Είχε γίνει προσπάθεια από το περιβάλλον της να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, αλλά δεν καρποφόρησε. Δέχθηκε επιδράσεις αντιεμβολιαστικές κι από άλλους παράγοντες. Ελπίζω αυτοί οι άνθρωποι να το μετανιώσουν, να σκεφτούν τι κάνουν και πόσους ανθρώπους παίρνουν στον λαιμό τους», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε όσους διασπείρουν fake news: «Οι επιπλοκές και παρενέργειας των εμβολίων είναι της τάξεως του 1 στο εκατομμύριο. Αυτές τις σπανιότατες επιπλοκές δεν μπορείς κάποιος να τις προβάλει εν είδει καθημερινότητας.

Το να χρησιμοποιείς ψέματα, παραπληροφόρηση για να δικαιολογήσεις την στάση ζωής που έχεις προκαλεί, κάνει ζημιά».

Ο Νίκος Τζανάκης σημείωσε: «Οι φήμες λένε ότι παρασύρθηκε από κύκλους αντιεμβολιαστών. Το οικογενειακό της περιβάλλον αν θέλει μπορεί να κινήσει διάφορα πράγματα. Θα πρέπει να δουν αν παρακινήθηκε ή πειθάρχησε σε διάφορες αντιεμβολιαστικές ιδέες για να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Μερικοί αρνητές των εμβολίων είναι τόσο αρνητές… ένας ιερέας για να μην παραβιάσει την νηστεία, πέθανε. Δεν δέχθηκε να του μπει η συσκευή υποστήριξης. Αρνούνται ιατρικές πράξεις.».

  Μάλιστα αναφέρθηκε και στους αντιεμβολιαστές που προτάσσουν τα θρησκευτικά τους ήθη: «Τα μικρά μορφώματα βάζουν ως προμετωπίδα την εκκλησία για να δώσουν κύρος στις πράξεις τους. Δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και την θρησκεία μας».

Σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων σχολίασε «καλά νούμερα, δείχνουν σταθεροποίηση. Υπάρχει μια ελαφρά υποχώρηση. Το είχαμε προαναγγείλει ως απόρροια της μείωσης της τουριστικής κίνησης. Περίμενα την πτώση των κρουσμάτων.

Ενδεχομένως μετά τις 15/09 να δούμε περαιτέρω μείωση του δείκτη. Οι “σκληροί” δείκτες καθυστερούν. Θα συνεχίσουμε να έχουμε περίπου 600-800 θανάτους μηνιαίως. Αυτοί οι θάνατοι σημαίνει ότι θα έχουμε 20-30 θανάτους τη μέρα».

Σημείωσε, δε, πως «9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι. Αν υπάρξει κάποιος θάνατος εμβολιασμένου θα είναι άνθρωπος άνω των 80 – 85 ετών ή άνθρωπος με κάποιο πρόβλημα υγείας ή λήψη φαρμάκου με ανοσοτροπική δράση.

Δεν έχουν ανταποκριθεί ανοσιακά όπως θα έπρεπε στον εμβολιασμό τους. Αυτό είναι το πρόβλημα που μας δίνει ένα 10-15% των νοσηλευομένων. Το 85% είναι ανεμβολίαστοι.».

Τέλος, τόνισε πως «η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι εργαλείο συνδικαλιστικής ή πολιτικής αντιπαράθεσης».

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 570 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: