Πλεύρης: Απολύσεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Καρδίτσας

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τους μαϊμού – εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά
Απολύσεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Καρδίτσας

Απολύσεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Καρδίτσας

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τους μαϊμού – εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας έδωσε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα μίλησα με τον διευθυντή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη και ζήτησα να διαταχθεί ΕΔΕ και να σταλεί ο φάκελος στην εισαγγελία με μια ιδιαιτερότητα: από την πλευρά του υπουργείου θα ζητηθεί και η δίωξη των ανθρώπων που πήγαν και έκαναν χρήση των πιστοποιητικών, όσων ταυτοποιηθούν. Δηλ. εκείνοι που πήγαν και ζήτησαν να μπουν στα πρακτικά ως εμβολιασμένοι, χωρίς να κάνουν το εμβόλιο».

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «το σύστημα Ελευθερία είναι θωρακισμένο και οι όποιες ανάλογες περιπτώσεις είναι λίγες», ενώ πρόσθεσε πως η υπόθεση στην Καρδίτσα είναι μία δυναμική διαδικασία και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις ως ύποπτα περιστατικά, που συνδέονται δηλ. με τη συγκεκριμένη υπάλληλο και εξετάζονται.
Εμβολιασμοί με Pfizer

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί. Εκεί 16.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο υπουργός, το Κέντρο Υγείας Παλαμά ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε εμβόλια Pfizer και γι΄ αυτό υπήρχε αυξημένη ζήτηση. Υπήρχαν 5.000 αλλαγές του Ταχυδρομικού Κώδικα καθώς οι πολίτες ήθελαν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης «σεβόμαστε απόλυτα όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν σεβόμαστε όσους δηλώνουν ψευδώς ότι έχουν νοσήσει προκειμένου να πάρουν το εξάμηνο, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για «μαϊμού» νόσησης, και αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να ενταφιαστούν».

Οι απολύσεις και οι άλλες κυρώσεις

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως όσοι εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά μπορεί να απολυθούν αφού οδηγηθούν στο πειθαρχικό.

«Από την δική μου πλευρά θα ενεργοποιήσω τις διατάξεις της διαθεσιμότητας. Επίσης επεξεργαζόμαστε μία διάταξη ώστε να υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα κατά περίπτωση προκειμένου να αποτρέπουν αυτού τους είδους», ανέφερε ο υπουργός εξηγώντας πως θα είναι τόσο δυσβάσταχτο το πρόστιμο ώστε κανείς να μην τολμήσει να προχωρήσει σε εμβολιασμούς – μαϊμού.

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι για περιπτώσεις μαϊμού δηλώσεων που είναι πάνω από 3-4 γνωστών και μπορεί να υπάρχει και υπόνοια οικονομικού οφέλους, βρίσκεται υπό επεξεργασία ειδική διάταξη, η οποία θα προβλέπει διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα.

«Άρα, μιλάμε και για ποινικές κυρώσεις και για πειθαρχικές κυρώσεις και για απόλυση και πρόστιμο δυσβάσταχτο. Δε θα επιτρέψουμε κανένας να εξαπατήσει το σύστημα και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

 
ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 518 access attempts in the last 7 days.