“Έφυγε” ο καθηγητής ακτινολογίας Δημήτρης Κελέκης

Ο «πατέρας» της Επεμβατικής Ακτινολογίας στην Ελλάδα
Ο καθηγητής Ακτινολογίας Δημήτρης Κελέκης

Ο καθηγητής Ακτινολογίας Δημήτρης Κελέκης

 

Ο καθηγητής Δημήτρης Κελέκης, αποκαλούμενος  και «πατέρας» της Επεμβατικής Ακτινολογίας στην Ελλάδα, “έφυγε” σε ηλικία 83 ετών.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1938 και σπούδασε στην ιατρική σχολή του ΑΠΘ, ενώ έλαβε την ειδικότητα της ακτινολογίας και το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Το 1989 εκλέγεται καθηγητής ακτινολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, θέση που διατηρεί μέχρι το 1992, όταν και αναλαμβάνει Διευθυντής Ακτινολογίας στο Ωνάσειο. Το 1996, εκλέγεται καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο συνταξιοδοτείται το 2005.

Την περίοδο 2005-2016 αναλαμβάνει Διευθυντής της μονάδας ιατρικής απεικόνισης στο Ευγενίδειο και από το 2016 ήταν Διευθυντής της Μονάδας Απεικόνισης και Επεμβατικής Ακτινολογίας στο ΙΑΣΩ.

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 952 access attempts in the last 7 days.