Πάτρα: Ιστορίες παραλόγου ζουν οι γιατροί- Τους κάνουν μηνύσεις και ζητούν θεραπεία με… αλόη- Ζητούν ακόμη και εκταφές!

Ασθενείς εμφανίζουν επιθετικές συμπεριφορές και ζητούν αποδείξεις!
Πάτρα: Ιστορίες παραλόγου ζουν οι γιατροί- Τους κάνουν μηνύσεις και ζητούν θεραπεία με... αλόη- Ζητούν ακόμη και εκταφές!

Πάτρα: Ιστορίες παραλόγου ζουν οι γιατροί- Τους κάνουν μηνύσεις και ζητούν θεραπεία με… αλόη- Ζητούν ακόμη και εκταφές!

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο με ασθενείς αλλά και συγγενείς τους που αρνούνται τον κορωνοϊό και εμφανίζουν επιθετικές συμπεριφορές προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του και να τους περιθάλψει.

Κάποιοι μάλιστα ζητούν θεραπείες που δεν έχει καμία σχέση με τις ιατρικές πρακτικές, όπως είναι για παράδειγμα η χρήση αλόης.

Γιατροί, αντί να μένουν απερίσπαστοι στο έργο τους, έρχονται αντιμέτωποι με μηνύσεις. Από την άλλη, νεκροτομεία μένουν κλειστά μετά από νεκροψίες σε ασθενείς με covid. Αυτές είναι οι νεκροτομές που γίνονται μετά από απαίτηση των συγγενών των ασθενών καθώς ζητούν να αποδειχθεί ότι ο ασθενής πάθανε όντως από τον ιό.

Όλα δείχνουν μάλιστα ότι πρόκειται για μία οργανωμένη συμπεριφορά που συντονίζεται από συγκεκριμένους ανθρώπους και ομάδες. 

 
Ζητούν διαγνώσεις, επιβεβαιώσεις, το ιστορικό, μετά αμφισβητούν τα δεδομένα του ιστορικού. Δημιουργούν μία μεγάλη αναστάτωση στο χώρο της υγείας

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου  Άννα Μαστοράκου «υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που είναι επιθετική και με υβριστική συμπεριφορά προς τους γιατρούς.

Αμφισβητούν τα πάντα.

Αμφισβητούν ότι έχουν νόσο covid ή αν το υποψιάζονται ζητούν θεραπείες που δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική επιστήμη, όπως για παράδειγμα τη χρήση της αλόης. Διάφορα σκευάσματα και ουσίες που δεν έχουν καμία εφαρμογή και κανένα επιστημονικό νόημα».

Όπως εξηγεί, «πολλές φορές έχουν μία αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, αναστατώνουν το χώρο και τους άλλους ασθενείς. Έχουν μία εμμονή στο να αποδεικνύεται το κάθε τι που γίνεται για την αντιμετώπιση στους ασθενείς με covid. 

Ζητούν διαγνώσεις, επιβεβαιώσεις, το ιστορικό, μετά αμφισβητούν τα δεδομένα του ιστορικού. Δημιουργούν μία μεγάλη αναστάτωση στο χώρο της υγείας. Το τελευταίο είναι αυτό που έχει γίνει με τις νεκροτομές.

Παρόλο που υπάρχει διαγνωσμένη νόσος covid, το απαιτούν και αυτό όπως είναι λογικό δημιουργεί αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων. Αυτό γιατί ο χώρος κλείνει και πρέπει να απολυμάνει. Ζητούν ακόμα και εκταφές νεκρών για να αποδειχθεί η αιτία θανάτου.

Όταν υπάρχει διαγνωσμένη αιτία νόσησης δεν απαιτείται νεκροτομή.

Όταν υπάρχει διαγνωσμένη αιτία νόσησης δεν απαιτείται νεκροτομή. Όταν υπάρχει όμως εισαγγελική παρέμβαση μετά από αίτημα ενός συγγενή θα πρέπει να εκτελεστεί».

Η ίδια επισημαίνει: «Πρόκειται για μία οργανωμένη συμπεριφορά. Το διαπιστώνουμε καθημερινά γιατί έχει τα ίδια πρότυπα και την ίδια έκφραση. Το ίδιο βιώνουμε σε όλη τη γκάμα της παροχής υπηρεσιών, στα ιατρεία, στα κέντρα υγείας  

Υπάρχουν άνθρωποι με επιθετική συμπεριφορά που ουσιαστικά στρέφονται στο γιατρό, του λένε ότι δεν υπάρχει ο ιός και είναι όλα μία παγκόσμια συνωμοσία. Πρέπει με μεγάλη προσοχή, πειθώ και ηρεμία και επιμονή ο γιατρός να ηρεμήσει τον ασθενή. Δημιουργούνται όμως δυσλειτουργίες.

Φανταστείτε μία εφημερία με τόσο φόρτο εργασίας, με τόσους ανθρώπους να αναμένουν, να υπάρχουν λίγοι που δημιουργούν τέτοια αναστάτωση που κωλυσιεργεί το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.  

Έχει παγιωθεί μία συμπεριφορά που είναι συγκεκριμένη. Αυτό που προκύπτει είναι ότι συντονίζονται  από κάποιος ανθρώπους. Φαίνεται ότι υπάρχουν εμπλεκόμενοι δικηγόροι σε αυτή τη διαδικασία  γιατί δίνονται οδηγίες νομικού περιεχομένου για το πώς θα συμπεριφερθούν.

Υπάρχουν κυκλώματα, ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήδη ελέγχονται πολλές από αυτές τις ομάδες. Κάποιες από αυτές έχουν και πολιτικές αναφορές. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη διάθεση να τρέχουν τους γιατρούς στα δικαστήρια. Είναι ένας που ανοίξει δε θα έχει τέλος.  

Έχουμε ζητήσει ως Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος νομική ασυλία, όταν ο γιατρός εφαρμόζει τα πρωτόκολλα.

Όταν εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν παγκοσμίως δεν μπορεί να βρεθεί απολογούμενος. Αυτό είναι μεγάλο βάσανο για το γιατρό. Εξαιρείται ο δόλος και η βαριά αμέλεια. Έχουμε ζητήσει από το υπουργείο ότι σε περίπτωση που υπάρχουν αυτά να μην υπάρχει ασυλία. Τη ζητάμε όμως για την καθημερινή απλή ιατρική πρακτική». 

Τσίχλα Κωνσταντίνα

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 469 access attempts in the last 7 days.