«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ, αύξηση κρουσμάτων 21% στους μαθητές σε μία εβδομάδα

Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά
«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ, αύξηση κρουσμάτων 21% στους μαθητές σε μία εβδομάδα

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ, αύξηση κρουσμάτων 21% στους μαθητές σε μία εβδομάδα

Το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 4.026, αποτελώντας το 29% (+21% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.334, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.223. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1,09.

Αυξήθηκαν κατά 21% τα κρούσματα σε παιδιά 14-18 ετών

Την εβδομάδα 20 Σεπτεμβρίου 2021 – 26 Σεπτεμβρίου 2021, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 4.026, αποτελώντας το 29% (+21% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων (Iso Week 38).

Tην εβδομάδα 12 Σεπτεμβρίου -19 Σεπτεμβρίου του 2021 το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 3.559, αποτελώντας το 24% (+14% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων (Iso Week 37).

Επομένως, τις τελευταίες 2 εβδομάδες – περίοδος κατά την οποία άνοιξαν τα σχολεία, παρατηρείται μία σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στους μαθητές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις του ΕΟΔΥ, περίπου το 29-30% των κρουσμάτων αφορούν άτομα 0-17 ετών.

Η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά είναι αναμενόμενη και οφείλεται στα self test που έχουν αυξηθεί σύμφωνα με όσα δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, από την πρόσφατη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε αυτές τις ηλικίες σε συνδυασμό με την επικράτηση της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα έχει αυξήσει τα κρούσματα στα παιδιά.

Αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στα παιδιά το επόμενο χρονικό διάστημα

Ο ΕΟΔΥ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, υπογράμμισε ότι η αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στα παιδιά το επόμενο χρονικό διάστημα είναι αναμενόμενη, καθώς ο ιός πλήττει πρωτίστως τους ανεμβολίαστους, επομένως κατ’ εξοχήν τις ηλικίες που δεν μπορούν να εμβολιαστούν (παιδιά έως 11 ετών) και τις ομάδες με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών, οι οποίες πρόσφατα εντάχθηκαν στο σύστημα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ήτοι 12-17 ετών.

Παράλληλα, έχουμε κατακόρυφη αύξηση εργαστηριακών αλλά και αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στους μαθητές. Δηλαδή, ενώ το καλοκαίρι δεν πραγματοποιείτο συστηματικός έλεγχος νόσησης στα παιδιά, σήμερα έχουμε τακτικούς, συστηματικούς ελέγχους σε πάνω από 1,2 εκατ. άτομα, γεγονός που θα αναδείξει ασυμπτωματικά κρούσματα που μέχρι σήμερα δεν θα εντοπίζονταν.

 
ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 840 access attempts in the last 7 days.