ΜΕΤΩΠΟ: Το ΔΣ του Νοσοκομείου Κιλκίς πάσχει από δυσανεξία στην κριτική των εργαζομένων

Γ.Ν. Κιλκίς

Γ.Ν. Κιλκίς

Παραθέτουμε ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ Νοσοκομειακών Γιατρών για την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του Νοσοκομείου Κιλκίς σχετικά με τις δηλώσεις του Διευθυντή ΤΕΠ του Νοσοκομείου κ. Πέτρου Παππά. Πρόκειται για κείμενο ενδεικτικό της δυσανεξίας που τρέφει η Διοίκηση του Νοσοκομείου στην άσκηση οιασδήποτε κριτικής από τους εργαζόμενους.

 

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

 4 Οκτωβρίου 2021

Σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιήθηκε στις 15/09/21 στο Κιλκίς, με συμμετοχή του τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού και της βουλεύτριας Κιλκίς Ειρήνης Αγαθοπούλου, ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Κιλκίς Πέτρος Παππάς σε τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα καθώς και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Λίγες μέρες αργότερα το Δ.Σ του Γ.Ν Κιλκίς απέστειλε στον τοπικό τύπο ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του συναδέλφου.

Πρόκειται για κείμενο γεμάτο αυταρχισμό, ανακρίβειες, ειρωνείες και προσβολές για την τιμή και την επαγγελματική υπόληψη του Πέτρου Παππά.

Το Δ.Σ του αποδίδει τον βαρύτατο χαρακτηρισμό του ρατσιστή και ευρισκόμενου σε “ρατσιστικό παραλήρημα”. Κι αυτό επειδή εξέφρασε την άποψη ότι στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων διορίστηκαν άνθρωποι με επαγγέλματα άσχετα προς την υγεία και την διοίκηση υπηρεσιών υγείας. Επισημαίνουμε λοιπόν ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς είναι γυμναστής στο επάγγελμα. Μήπως ξεχνούν οι διορισμένοι στο ΔΣ ότι η άποψη που διατύπωσε ο Πέτρος Παππάς αποτελούσε όχι μόνον προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, αλλά αποτελεί και διεθνή πρακτική στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας. Αν τολμούν λοιπόν ας αποκαλέσουν ως ρατσιστικό και το κόμμα που τους διόρισε.

Από πλευράς μας οφείλουμε να επισημάνουμε στα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου Κιλκίς πως διαθέτουν στρεβλή αντίληψη περί του τι σημαίνει ρατσισμός και κινδυνεύουν, όταν βρεθούν μπροστά του, να μην τον αναγνωρίσουν και να τον προσπεράσουν.

Εντέλει όλη η ανακοίνωση του ΔΣ βρίθει από ανακρίβειες:

Παρά τους ισχυρισμούς του Δ.Σ η παντελής έλλειψη Γραμματείας από το Τ.Ε.Π καθιστά αδύνατη την κεντρική καταγραφή των προσερχομένων ασθενών, τη διευκόλυνση της ηλεκτρονικής παραπεμπτικογραφίας, την παρακολούθηση του χρόνου αναμονής των ασθενών και την συνολική παρακολούθηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Παρά τους κομπασμούς τους η Αρχή Διαφάνειας που επισκέφτηκε το νοσοκομείο δε ζήτησε ποτέ τη γνώμη του Διευθυντή ΤΕΠ, ούτε του προέδρου της Ε.Ν.Ι.Κ..

Παρά τις διαψεύσεις τους το ασανσέρ που οδηγεί τους ασθενείς στο Τ.Ε.Π COVID αποτελεί υγειονομική βόμβα, το σταθερό ακτινολογικό μηχάνημα είναι διαθέσιμο μετά τις 12 το μεσημέρι για τους προσερχόμενους στο ΤΕΠ covid, το οποίο δεν παύει να βρίσκεται πολύ μακριά από το κυρίως ΤΕΠ.

Παρά τις αερολογίες τους καμία άγονη θέση ιατρού Τ.Ε.Π δεν προκηρύχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ η εργασιακή εκμετάλλευση των ειδικευομένων, η ελλιπής εκπαίδευσή τους και η ανάθεση σε αυτούς δύσκολων διακομιδών είναι κοινή πρακτική.

Όπως προκύπτει λοιπόν αβίαστα, κύριο στοιχείο είναι η μηδενική ανοχή της Διοίκησης σε οποιαδήποτε κριτικήθεωρώντας πως όλα τα έχει καλώς καμωμένα. Αν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει στο αφήγημα της, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα.

Τέλος, απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια στον εκπρόσωπο των γιατρών στον ΔΣ του Νοσοκομείου κ. Μαρκόπουλο Νικ. και στην εκπρόσωπο των εργαζομένων κυρία Παρασκευαΐδου Ευθυμία, οι οποίοι αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ως στυλοβάτες της Διοίκησης και συναινούν στη λήψη αποφάσεων που στρέφονται με προσβλητικό και αυταρχικό τρόπο εναντίον συναδέλφων τους.

Εξάλλου η Διοίκηση δείχνει πόσο τιμά τους εργαζόμενους, αποκαλώντας την αίθουσα που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρότινος για τις συγκεντρώσεις τους ως «αίθουσα συνδικαλιστικών συνευρέσεων»!!

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Αφήστε το σχόλιό σας... Το Nucleus δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 948 access attempts in the last 7 days.