Ασθενείς με κορωνοϊό από την Λάρισα έρχονται Πάτρα για να νοσηλευτούν!

Γέμισαν οι ΜΕΘ στη Θεσσαλία

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί – λόγω κορονοϊού – στη Λάρισα ο Γιάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, καθώς καθημερινά παραλαμβάνουν δεκάδες περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωση και διακομίζονται εκτός περιφέρειας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή – από τις αρχές Οκτωβρίου – έχει φτάσει στα όριά του το ΕΣΥ. 

Περιστατικά με Covid 19 μεταφέρονται σε Γιάννενα, Χαλκίδα, Πάτρα και Λαμία, καθώς οι ΜΕΘ των νοσοκομείων στην περιφέρεια είναι πλήρης.

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στο ΕΚΑΒ σχεδόν από αρχές Οκτωβρίου αρχίζει και γίνεται έκρυθμη, αυτό το κύμα που ζήσαμε πέρυσι το ζούμε και φέτος. Έχουν αρχίσει οι διακομιδές καθημερινά στη Χαλκίδα και στα Γιάννενα καθώς τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει. Συνεχώς έχουμε νέα κρούσματα και το έργο μας επιβαρύνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γούλας στο larissanet.gr.

«Δυστυχώς, ξαναζούμε τα ίδια, όμως τώρα είναι πιο δύσκολα γιατί τα περιστατικά που μεταφέρουμε χρήζουν μεταφοράς και είναι κλινήρης σε σχέση με πέρυσι που ήταν περιπατητικά» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

«Σχεδόν στο 100% είναι ανεμβολίαστοι» επισημαίνει ο κ. Γούλας, προσθέτοντας ότι έχει μειωθεί κατά πολύ και ο μέσος όρος ηλικίας, με τους νέους να έχουν σοβαρή επιδείνωση στην υγεία τους και να χρειάζονται πλέον διασωλήνωση στις ΜΕΘ.
 
«Βλέπουμε περιστατικά που μεγάλοι σε ηλικία πέρυσι ήταν περιπατητικοί, ενώ τώρα χρειάζεται να μεταφερθούν με φορείο, έχουν δύσπνοια και έντονο βήχα. Στις ηλικίες 19, 25 και 30 ετών συμβαίνει το ίδιο, νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι, ενώ πέρυσι όλα αυτά τα περιστατικά ήταν πιο ήπιας μορφής» συμπληρώνει.
 
ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 504 access attempts in the last 7 days.