ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ (Ε.Σ.Ι.) Εκλογές Ε.Ι.Ν.Α. – ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ

Ενωτική Συνεργασία Ιατρών (Ε.Σ.Ι.)

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Οι Δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με το Υγειονομικό προσωπικό τους, δοκιμάστηκαν από το ξεκίνημα της Πανδημίας του Κορωνοϊού και απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα Υγείας βάζουν πάνω και από την υγεία τους τον πάσχοντα άνθρωπο!

Το Σύστημα δοκιμάστηκε σκληρά εξ αιτίας της Πανδημίας και ταυτόχρονα δοκίμασε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που ως Κυβέρνηση από το 2019, είχε ως μοναδικό της ενδιαφέρον, πως θα βρει ευκαιρία να εντάξει στο ΕΣΥ τους ‘’λαθροβιούντες’’ ιδιώτες, με κάθε μορφή, είτε επιχειρηματική, είτε λειτουργική.

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας αφέθηκαν εν πολλοίς στην τύχη τους μαζί με τους ασθενείς.

Η δραστηριότητα των Νοσοκομείων έγινε σχεδόν ‘’μονοθεματική’’ με την συρρίκνωση κλινών σε παθολογικές και χειρουργικές ειδικότητες που έχει ως συνέπεια να υποθεραπεύονται μεγάλες ομάδες ασθενών που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, κυρίως νεοπλασίες.

Τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) χορηγούντο με το… ‘’σταγονόμετρο’’ στο υγειονομικό προσωπικό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας. 

Οι προσλήψεις του επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, ‘’χρύσωσε το χάπι’’ των σημαντικών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι ΤΟΜΥ, ελλείψεις που αναδείχθηκαν έντονα στην πανδημία και ταυτόχρονα άφησαν έξω από τον σχεδιασμό αντιμετώπισης του Κορωνοϊού, τις Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας (ΠΦΥ) με συνέπεια να συσσωρευθούν οι ασθενείς στα Νοσοκομεία.

Οι ελλείψεις των γιατρών που παρατηρούνται διαχρονικά και επιτείνονται με τις αποχωρήσεις για όποιον λόγο, δεν καλύφθηκαν αλλά αφέθηκαν κενά από γιατρούς, τα Νοσοκομεία.

Το μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό υπέστη την μεγαλύτερη επαγγελματική κόπωση που επιδεινώνεται μετά την απομάκρυνση των νοσηλευτών/τριών που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η οργάνωση και λειτουργία των ΜΕΘ-Covid και στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας, έγινε με πιεστικό τρόπο, παρά τις ελλείψεις σε Ιατρικό και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.

Παράλληλα, τα μέτρα της Κυβέρνησης …
 • με το “άνοιγμα” στους ιδιώτες γιατρούς, με προνομιακές αμοιβές «ακατάσχετες και αφορολόγητες» και επίσης προκλητικά ευνοϊκή μοριοδότηση,
 • με την άρνηση της να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές αλλά και ιδιωτικές ΜΕΘ, με όρους δημοσίου συμφέροντος, όταν υπάρχει ανάγκη νοσηλείας βαρέως πασχόντων,
 • με την άρνησή της να προσλάβει άμεσα το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,
 • με την άρνησή της να συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ ώστε να τα αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ,

έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να εφαρμόσει άλλη πολιτική,  κι αυτή είναι η Πολιτική της Ιδιωτικοποίησης δραστηριοτήτων των Δημόσιων Δομών Υγείας και Εκχώρησης υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ, σε Ιδιώτες Επιχειρηματίες της Υγείας.

Διεκδικούμε     
 • Επαναφορά όλων των κλινικών και των κλινών τους, στην κατάσταση πριν την πανδημία,
 • Προσλήψεις Μόνιμου Ιατρικού προσωπικού, με βάση τις καταγεγραμμένες ελλείψεις σε κάθε κλινικό και εργαστηριακό τμήμα και ενισχυμένη μοριοδότηση όσων προσλήφθηκαν και εργάσθηκαν στην διάρκεια της πανδημίας.
 • Αναμόρφωση του μισθολογίου των γιατρών.
 • Προσλήψεις Μόνιμου Νοσηλευτικού Προσωπικού με προκήρυξη και ενισχυμένη μοριοδότηση όσων προσλήφθηκαν και εργάσθηκαν στην διάρκεια της πανδημίας.
 • Αναδιάταξη των Κέντρων Εμβολιασμού, προκειμένου τα Νοσοκομεία να ανακτήσουν τους χώρους τους αλλά και τα ιατρικά τμήματα τους γιατρούς τους που έχουν μετακινηθεί σε αυτά.
 • Θεσμική απαγόρευση των μετακινήσεων γιατρών, σε άλλα Νοσοκομεία, κατάσταση που αποδιοργανώνει την προσωπική και οικογενειακή ζωή των γιατρών.
 • Αναμόρφωση της αποζημίωσης των εφημεριών και στα επίπεδα προ του 2010 αλλά και διασφάλιση αποζημίωσης όλων των εφημεριών που διενεργούνται ως αναγκαίες, χωρίς τον χαρακτηρισμό ‘’πλεονάζουσες’’ που επιτρέπει στην Διοίκηση να τις αποζημιώνει με σημαντική χρονική καθυστέρηση.

 

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα Γιατρέ,

Στον αγώνα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας στο Νοσοκομείο, σε θέλουμε δίπλα μας, όχι μόνο ως υποστηρικτή αλλά και ως συμμέτοχο στις αποφάσεις και στην δράση.

ΟΛΟΙ στις ΕΚΛΟΓΕΣ της ΕΙΝΑ!
Στήριξε, Δυνάμωσε,
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ (ΕΣΙ)
 
Οι θέσεις μας Πανελλαδικά όπως εκφράζονται από το ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

No Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 514 access attempts in the last 7 days.