Παναγιώτης Μέγας: «H λίστα των προγραμματισμένων χειρουργείων στο ΠΓΝ Πατρών είναι μη διαχειρίσιμη»

Τι λέει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα
ΠΓΝ Πατρών

ΠΓΝ Πάτρας

Τεράστιες είναι οι λίστες αναμονής με ασθενείς που περιμένουν να κάνουν προγραμματισμένο χειρουργείο στο ΠΓΝ Πατρών του Ρίου.

Με την εμφάνιση του κορωνοϊού μπήκε φρένο σε πολλές επεμβάσεις με αποτέλεσμα οι ασθενείς που αναμένουν να είναι πλέον πάρα πολλοί ενώ μέχρι τώρα, αυτές οι μεγάλες λίστες αναμονής που έχουν δημιουργηθεί  δεν έχουν μπει σε μία κανονική ροή.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο καθηγητής Παναγιώτης Μεγας, Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, «τα χειρουργεία δεν πρόλαβαν να μπουν σε μία σειρά και δεν πρόκειται. Η λίστα των προγραμματισμένων  χειρουργείων στο ΠΓΝ Πατρών είναι μη διαχειρίσιμη. Για ενάμιση χρόνο υπήρχε μεγάλος περιορισμός και δεν προχώρησε η λίστα. Λειτουργούσαν μόνο τα επείγοντα. 

 

Αυτή τη στιγμή γίνονται χειρουργεία αλλά είναι εν κινδύνω γιατί οι νοσηλείες covid αυξάνονται καθημερινά. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση αλλά αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα θα επηρεαστούν και τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Η λίστα όλων των ειδικοτήτων, όπως προανέφερα, είναι μη διαχείριση. Κανείς δε ξέρει αν κάποιος εξεταστεί σήμερα, πότε μπορεί να χειρουργηθεί. Δεν υπάρχει πρόβλεψη. Θα πω ότι η ορθοπεδική περιλαμβάνει πάνω από 500 ασθενείς που είναι σε αναμονή.

Ίδια είναι η κατάσταση και σε άλλες ειδικότητες, και δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Είναι και ο ρυθμός με τον οποίο κινούνται οι λίστες».

Όπως τονίζει ο κ. Μέγας, «πρέπει να βρεθεί να βρεθεί μία λύση. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο covid είναι σε προτεραιότητα αλλά και οι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν είναι σε απόγνωση. Έχουμε καθημερινά τρομακτικές πιέσεις. Δεν μπορεί κάποιος με σοβαρό νόσημα να μην ξέρει πότε θα χειρουργηθεί».

Να σημειώσουμε ότι όπως επισήμανε η πίεση που ασκείται στα δύο νοσοκομεία της πόλης, στο ΠΓΝ Πατρών και στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, είναι μεγάλη.

ΠΗΓΗ

 

Αρχική Σελίδα


Η αναδημοσίευση άρθρων στο Nucleus γίνεται για λόγους ενημέρωσης και δεν σημαίνει απαραιτήτως αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by MyThemeShop.

Bad Behavior has blocked 568 access attempts in the last 7 days.

%d bloggers like this: